Ogłoszenie dotyczy Gołki z mleka owczego pochodzącego z tradycyjnej bacówki, zlokalizowanej na Przełęczy Knurowskiej.
Ser produkowany jest mleka owczego (80%) i krowiego(20%). Ser jest wędzony naturalnym dymem bukowym w tradycyjnie do tego przystosowanej bacówce. Owce wypasane są w naturalnych warunkach. Jakości pożywienia wpływa na niepowtarzalny smak i zapach sera.
Produkt jest dostępny tylko sezonowo w okresie od maja do połowy października, kiedy owce są na halach i dają mleko. W sezonie zimowym oscypka nie da się kupić. Skład oscypka: 80 procent mleko owcze, 19,8 procenta mleko krowie, sól, naturalna podpuszczka.
W związku z tym, że owca daje kilkukrotnie mniej mleka niż krowa, cały proces produkcji oscypka wymaga wiele uwagi i wysiłku. Receptura udoskonalana od wieków, zaowocowała niepowtarzalnym produktem który mogą Państwo u nas znaleźć.
Gołka owcza i oscypek, idealnie nadają się:
- Jako dodatek na deskę polskich serów,
- W kuchni(grillowane i podawane z żurawiną etc.)
- Jako wysublimowana przekąska na wesela i inne imprezy okolicznościowe
Gołki jak i Oscypki do wysyłki pakujemy próżniowo. W celu zapewnienia jakości i świeżości oferowanego produktu, nie dokonujmy wysyłki w piątek. Zapakowany próżniowo oscypek trafia do Państwa zwykle w ciągu 24 h od wysyłki.
Możliwości produkcyjne bacówki wynoszą jedynie 20 sztuk gołki dziennie. Jeśli nie będziemy w stanie zrealizować zamówienia tego samego dnia, zrobimy to na dzień następny.
Zapraszamy do zakupów !