Golden Monkey lub Jin Hou to słynna chińska czarna herbata, której liście przypominają łapy małpy. Golden Monkey pochodzi z prowincji Fujian w Chinach i każdej wiosny jest ręcznie obrabiany, zrywając tylko jeden liść i jeden pączek. Ta Golden Monkey jest słodka i bardzo wścibska: pikantne prażone jabłka, cukier palmowy, orzechy włoskie, kakao, żyto i nuty przypraw utrzymują się, gdy popijasz. Bogata, kryjąca tekstura i bardzo gładka, miękka konsystencja są oznakami wysokiej jakości Jin Hou. Jest to bardzo złożona czarna herbata, którą można pić w wielu naparach, co jest prawdziwą gratką dla miłośników czarnej herbaty.
Jak zrobić herbatę Golden Monkey?
Wlej 1 łyżeczkę herbaty Golden Monkey Tea do 200 ml gorącej wody (95-100 stopni Celsjusza), przykryj i pozostaw na 2-5 minut. Możesz dodać trochę cukru lub miodu.