GOFRY BISZKOPTOWE w proszku
opakowanie - torebka 1 kg producent PPH Emix
Do sporządzenia ciasta należy przygotować 1 kg proszku, 1 litr wody, 100-250 ml oleju roślinnego
Do wysokiego naczynia wsypać 1 kg proszku. Dodać wodę i olej. Miksować przez klika minut, aż do uzyskania jednolitej gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto wylewać porcjami na rozgrzaną i wysmarowaną tłuszczem gofrownicę. Piec na złoty kolor w temperaturze 220- 230 stopni C. Czas pieczenia 4-5 minut.
Składniki mieszanki cukierniczej: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, jaja w proszku, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, mleko odtłuszczone w proszku, sól, aromat.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna 1468 kJ / 351 kcal
- Tłuszcz 2,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
- Węglowodany 73 g, w tym cukry 11g
- Błonnik 1,8 g
- Białko 9,9 g
- Sól 0,77 g
Polecamy pozostałe nasze produkty szczególnie zdrowe mąki:
mąkę z pradawnej pszenicy 2ab - do lekkostrawnych wyrobów, która jest źródłem selenu;
mąki orkiszowe 680 i 1850;
mąkę z prażonego żółtego grochu - bezglutenową mąkę, która jako jedyna w Polsce nie ma posmaku i zapachu grochu;
a także zdrowe dodatki:
zarodki kukurydziane - mnóstwo witamin i składników odżywczych;
chrupki z gryki tatarki, która obniża poziom cukru we krwi;
kiełki i płatki żytnie i pszenne.
Wszystko w najwyższej europejskiej jakości!