Dane techniczne Gofrownicy TYP-2:
-
Wymiar gofra 9 cm na 18 cm (2 sztuki z jednej gofrownicy)
-
Nierdzewna (kwasoodporna) obudowa
-
Specjalna rynienka do zbierania nadmiaru ciasta
-
Lampka kontrolna i podświetlany wyłącznik główny
-
Termoregulator umożliwiający pracę w zakresie od 50 do 300 C
-
Gofrownica ciśnieniowa - potrzeba mocowania do blatu
-
Moc 1500 W
-
Waga 10 kg
Najważniejsze zalety GOFROWNICY:
-
- GRZAŁKI wykonane z płytek szamotowych (stosowane np. w piecach do pizzy) zapewniają duży i równomierny rozkład temperatury w porównaniu z grzałkami z cienkiej rurki stosowanej przez innych producentów - mała powierzchnia przekazywania ciepła przez grzałkę
-
- Duża ilość zębów w matrycy (kratka 5 na 9 ) - dzięki czemu ciepło lepiej przenika do środka gofra - GOFER jest chrupki i sztywny a nie gumowaty i nie dopieczony w środku
-
- Wysokiej klasy regulator temperatury znanej i cenionej austriackiej firmy EGO
Poza tym Gofrownica Ciśnieniowa
TYP-2 charakteryzuje się również:
- PROSTA OBSŁUGA
- NIEZAWODNOŚĆ
- SZYBKOŚĆ DZIAŁANIA
- EKONOMICZNE ZUŻYCIE PRĄDU
- ODPORNA NA USZKODZENIA MECHANICZNE
- ŁATWOŚĆ UTRZYMANIA CZYSTOŚCI
GOFROWNICA CIŚNIENIOWA TYP-2
Co to takiego ?
Jest to gofrownica wyposażona w specjalny zamek
- uniemożliwia on otwarcie się gofrownicy podczas wypieku !!!
- dodatkowo nadmiar ciasta i para wydobywa si? tylko przez specjalne otwory !!!
Ale co to daje ?
- chrupkość jaką nie zapewni żadna inna gofrownica
- skrócenie czasu wypieku
- idealny i równomierny wypiek gofra
- dokładne samoczynne rozlanie/rozprowadzenie się ciasta po matrycy
Czy ktoś tego używa ?
- bardzo wielu sprzedawców którzy swoją przygodę zaczynali z goframi jeszcze za czasów PRL
- przez 30 lat sprzedaliśmy ogromną ilość Gofrownic Ciśnieniowych
- wiele osób używa te Gofrownice Ciśnieniowe nadal nie wiedząc gdzie kupili ten sprzęt ich rodzice