Gofrownica Gastronomiczna Dezal 301.6 Gruba i głęboka kratka -## od ręki - Warszawa Rembertów Tel: 22-5166859
Gofrownica Dezal 301.6 - kratka gruba i głęboka
Doskonała i niezawodna zarówno w domu jak również w małej gastronomii.
2 płyty grzewcze, pokryte powłoką spożywczą greblon zapobiegająca przywieraniu,
temperatura robocza przy zamkniętych płytach 195oC,
w modelu 301 i 301.5 oszczędność ciasta ok. 20%,
budowa przystosowana do pracy ciągłej,
moc 1300W,
napięcie 230V.
Sześć sprawdzonych sposobów na przyrządzenie ciasta.
Do wypieku gofrów można używać dostępnego w handlu gotowego ciasta lub sporządzić ciasto wg poniższych przepisów.
Przepis na ciasto nr 1.
0,5 kg mąki pszennej, 4 jajka, 0,4 l mleka, 15 dag masła, 30 dag cukru pudru, 20 g proszku do pieczenia, cukier waniliowy,
aromat zapachowy.
Wykonanie: jajka utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę. Następnie stopniowo dodać przesianą mąkę wymieszaną
z proszkiem do pieczenia, mleko, roztopione masło pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto dokładnie wymieszać.
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Przepis nr 2.
4 jajka, 180g mąki żytniej, 100g cukru pudru, 1 łyżka stopionego masła, 4 łyżki stołowe wody. Wykonanie: jajka utrzeć z cukrem
na pulchną masę, następnie stopniowo dodawać mąkę, roztopione masło i wodę. Upieczone gofry są wyjątkowo zdrowe i pożywne.
Przepis nr 3.
2 jajka , 300g mąki pszennej, 0,5 l mleka, 75 g cukru pudru, szczypta soli, 100g masła, 15 g proszku do pieczenia.
Wykonanie: wszystkie składniki dobrze zmiksować otrzymując konsystencję ciasta naleśnikowego. Gofry bardzo smaczne
chrupiące długo zachowują kruchość.
Przepis nr 4.
4 jajka, 250 g mąki pszennej, 200 g cukru pudru, 0,5 l wody, 2 czubate łyżki kakao, 200g masła lub margaryny, 2 płaskie
łyżeczki proszku do pieczenia.
Wykonanie: cukier, wodę, kakao wymieszać zagotować i odstawić. Do gorącego płynu włożyć masło lub margarynę a gdy
się rozpuści dodać żółtka a następnie mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować a następnie do lekko ciepłego ciasta dodać
ubitą pianę z białek i razem wymieszać.
Przepis nr 5.
1 jajko, 250 g mąki, 1 łyżka roztopionego masła, 1 szklanka zsiadłego mleka, szczypta soli.
Wykonanie: wszystkie składniki dobrze zmiksować tak aby miały konsystencje gęstej śmietany. Podawać z cukrem pudrem.
Przepis nr 6 z płatków owsianych.
4 jajka, 180g płatków owsianych, 100g cukru pudru, 100g rozpuszczonej margaryny lub masła, 4 łyżki stołowe wody, mały olejek
migdałowy, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
Wykonanie: płatki, żółtka, cukier, wodę proszek do pieczenia dobrze zmiksować przez 5 min. Na koniec dodać pianę i ponownie
wymieszać bardzo dokładnie.