Słodkie gofry z bitą śmietaną i świeżymi owocami to twój ulubiony deser? Cenisz sobie desery przygotowane w domu, które są zdrowe i nie wymagają dużego nakładu pracy? Szukasz urządzenia, które w kilka minut pozwoli przygotować ci idealnie chrupiące gofry? Gofrownica 1500 W ADLER AD 3036 z pewnością spełni wymagania nawet największego fana słodkości!
Wysoka jakość wykonania, klasyczny design, łatwość użycia i przechowywania to jej największe zalety! Po prostu musisz ją mieć w swojej kuchni!
GOFROWNICA NA 4 CHRUPIĄCE GOFRY
ADLER AD3036
- Powłoka zapobiegająca przywieraniu
- Sygnalizacja gotowości do pracy
- Możliwość zrobienia 4 PKWADRATOWYCH gofrów jednocześnie = DESER DLA CAŁEJ RODZINY
- Nienagrzewający się uchwyt
- Kontrola termostatyczna
- Moc MAX 1500 W
- Łatwe czyszczenie
- Antypoślizgowe stopki
WYSOKA MOC = CHRUPIĄCE GOFRY
Zdobywca tytułu WINNER AWARD 2020 w kategorii gofrownic !
W gofrownicy Adler AD 3036 o mocy maksymalnej 1500W przygotujesz jednocześnie 4 chrupiące gofry. Płyty grzewcze są pokryte specjalną nieprzywierającą powłoką, która ułatwia zdejmowanie gotowych gofrów i późniejsze mycie. Unikalny zatrzask w pokrywie powoduje, że ciasto jest dociśnięte i równomiernie się piecze. Dla bezpieczeństwa użytkownika uchwyt urządzenia pozostaje chłodny przez cały czas pracy. Ciesz się smakiem świeżych gofrów spożywanych w gronie rodziny lub przyjaciół!
Produkt pochodzi z polskiej dystrybucji i posiada polską instrukcję.
Intuicyjne użytkowanie!
To, co stanowi ogromną zaletę tej gofrownicy to moc 1500 W oraz nieprzywierająca powłoka płyt grzewczych. Dzięki nim ciasto szybko i dokładnie się upiecze a my będziemy w stanie szybko zdjąć gotowe gofry bez konieczności używania dodatkowych narzędzi. Lampka kontrolna termostatu wskaże nam moment, gdy urządzenie odpowiednio się nagrzeje i można nalać ciasto, a następnie, kiedy można wyjąć gotowy produkt. Głębokie płyty gofrownicy pozwolą za jednym użyciem przygotować aż cztery gofry o odpowiedniej grubości i chrupkości, które zadowolą największych niejadków i wybrednych smakoszy!
Nasze urządzenie dzięki wysokiej mocy potrafi o wiele więcej niż zwykłe gofrownice, bez problemu przygotujesz w niej:
- Gofry na słodko
- Gofry na słono
- Gofry ziemniaczane
- Chrupiący boczek
- Gofrowe brownie
- Zapiekanka z makaronem
- Pizzerinki
- oraz wiele innych - wystarczy wyszukać przepis w internecie!
Łatwe czyszczenie i przechowywanie!
Przed zakupem każdego dodatkowego sprzętu do kuchni musimy oszacować czy jest on nam naprawdę potrzebny oraz, czy mamy miejsce na jego przechowywanie. I tu możemy wymienić kolejną zaletę naszej maszynki do gofrów, a mianowicie jej stylowy design. Dzięki srebrnym elementom oraz antypoślizgowym stopkom może pozostać na widoku na blacie a dzięki niewielkim rozmiarom można ją przechowywać w szufladzie czy szafce kuchennej. Czyszczenie gofrownicy jest równie szybkie! Wystarczy poczekać aż wystygnie i przetrzeć ją wilgotną szmatką, a następnie wytrzeć urządzenie do sucha i po pracy!
PRZEPIS NA MEGA CHRUPIĄCE GOFRY:
Składniki:
3 jajka
1,5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki oleju
1 3/4 szklanki mleka
1/2 szklanki cukru
1 op. cukru z prawdziwą wanilią lub aromat waniliowy
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szczypty soli
Wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 15 minut, żeby ciasto zgęstniało. Kratkę gofrownicy wysmarować olejem i gofrownicę rozgrzać. Wlewać ciasto (nie za dużo, żeby nie wypłynęło).Gofry pieką się jakieś 4-6 minut. Po upieczeniu suszyć na papierowym ręczniku, żeby nie zmiękły od pary. Podawać posypane cukrem pudrem, posmarowane konfitura lub z bitą śmietaną i owocami.
Życzymy smacznego !!!
Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 24 minut
Liczba porcji: 12 gofrów
Kaloryczność kcal: 180 w 1 gofrze
Dieta: wegetariańska
Składniki:
- 2 niepełne szklanki mąki pszennej - 300 g
- 1,5 szklanki mleka
- 1/3 szklanki oleju - 80 g
- 3 średnie jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka cukru
- szczypta soli
Gofry
Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml.
Z podanej porcji wychodzi mi zawsze 12 standardowej wielkości gofrów.
Dodatki do gofrów: cukier puder, konfitury, świeże owoce, krem czekoladowy, bita śmietana..
Kalorie policzone zostały na podstawie użytych przeze mnie składników. Jest to więc orientacyjna ilość kalorii liczona na podstawie produktów, których użyłam w danym przepisie. Z podanej ilości składników otrzymasz około 12 gofrów.
Jajka i mleko wyjmij wcześniej z lodówki. Mleko możesz nawet lekko podgrzać.
Chrupiące gofry to świetny pomysł na śniadanie lub na pyszną kolację. Jeśli lubicie gofry, to gwarantuję Wam, że znikną w kilka minut od razu po wyjęciu z gofrownicy. Jestem więc przezorna i zawsze szykuję wcześniej dodatki do gofrów, by każdy mógł sobie od razu zjeść gorącego jeszcze gofra z ulubionymi owocami, czy bitą śmietaną.
Gofry przepis
Oddziel białka od żółtek. Białka umieść w suchej i czystej metalowej lub szklanej misce. Żółtka zaś umieść w drugim naczyniu. Do naczynia z żółtkami wlej też lekko ciepłe mleko oraz dodaj 1/3 szklankę oleju roślinnego o delikatnym i neutralnym smaku. Może to być olej rzepakowy, ryżowy lub olej z pestek winogron. Na koniec wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Całość wymieszaj dokładnie przy pomocy miksera na gładkie ciasto.
Do miski z białkami dodaj szczyptę soli. Białka ubij na sztywno. Zacznij od niskich obrotów miksera i stopniowo zwiększaj je do maksymalnych. Gdy białka zrobią się białe i puszyste (już po minucie ubijania) możesz dodać łyżeczkę cukru. Białka z cukrem ubijaj dalej, aż zrobią się idealnie białe i puszyste. Będzie to trwało jedną do dwóch minut. Białko ubite z niewielką ilością cukru jest lekkie jak piana z wanny.
Do miski z ciastem dodawaj stopniowo po łyżce ubitej piany. Delikatnie mieszaj całość po każdej dodanej łyżce. W taki sposób wmieszaj całą pianę z białek i cukru.
Czyste płytki gofrownicy bardzo delikatnie wysmaruj olejem (tylko do pierwszej serii gofrów). Zamknij gofrownicę i nagrzej ją do maksymalnej mocy. Przy pomocy średniej chochli lub łyżki stołowej nakładaj porcje na wyznaczone płytki w gofrownicy. Ciasto jest dość sztywne, więc nie powinno wypływać poza płytki grzewcze. Zamknij gofrownicę.
Moja gofrownica ma moc 1300 W. Nie wiem jednak ile prętów grzewczych przechodzi w płytkach. Gofrownica, której używam posiada dwie kieszonki na prostokątne gofry. Każda porcja gofrów jest u mnie gotowa po 4 minutach pieczenia.
Bardzo ważne jest, by nie otwierać gofrownicy w trakcie pieczenia gofrów. A przynajmniej nie robić tego za często, ponieważ to jedna z przyczyn nieudanych wypieków. Po pierwszych gofrach sprawdź ile czasu potrzebowały one, by być idealnie podpieczone. Każde kolejne gofry piecz tak samo długo.
Ciasto na gofry
Przed nagrzaniem gofrownicy umyj/przetrzyj dokładnie i osusz płytki grzewcze. Następnie posmaruj je odrobiną oleju. Robisz to jednak tylko przy pierwszym pieczeniu gofrów. Do kolejnych sztuk nie natłuszczasz już gofrownicy.
Bardzo ważne jest, by nie otwierać za często gofrownicy podczas pieczenia gofrów. Tak samo, jak nie otwieramy piekarnika, gdy pieczemy ciasto. Temperatura nie powinna się gwałtownie zmieniać a gofry nie powinny za mocno odparowywać, ponieważ tracisz w ten sposób idealne ciśnienie między płytkami grzewczymi.
Gofry piecz zawsze do lekkiego zarumienienia. Każda gofrownica jest inna, więc musisz dobrze poznać swój sprzęt. Jedna gofrownice mają mniejsze kostki między płytkami grzewczymi, inne będą potrzebowały większej ilości ciasta.
Gofry piecz zawsze od razu po przygotowaniu ciasta, ponieważ ciasto z czasem traci pęcherzyki powietrza, które powstały podczas ubijania piany z białek.