GMP, GHP i HACCP w hurtowniach i sklepach mięsnych
- Autor: Halina Witkowska
- Wydawnictwo: ODDK
- Rok wydania: 2004
- Oprawa: miękka
- Liczba stron: 72
- Format: 21.0x29.5 cm
- Numer ISBN: 9788374260329
- Kod paskowy (EAN): 9788374260329
W opracowaniu przedstawiono najważniejsze informacje z zakresu systemów jakości dotyczących bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, tj. GMP/GHP i HACCP, przeznaczone przede wszystkim dla małych hurtowni i sklepów mięsnych. Intencją autorki było zaprezentowanie w możliwie przystępny sposób zagadnień związanych z zapewnieniem bezpieczeństwa zdrowotnego oferowanych produktów mięsnych. Książka stanowi doskonałą pomoc w samodzielnym wprowadzaniu tych systemów w codziennej praktyce hurtowni i sklepów. Czytelnik znajdzie tu opis systemów, zasady sprawowania wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej z wykorzystaniem GMP/GHP i HACCP oraz przykłady dokumentacji HACCP z instrukcjami i formularzami do wypełniania.