GLUTEN PSZENNY 1KG
Gluten to białko pszenne otrzymywane przez ekstrakcje z pszenicy. Gluten pszenny służy do poprawy i stabilizacji jakości mąki, oraz wyrobu seitana. Poprawia wodochłonność o około 10-15%, co powoduje większą wydajność ciasta i pieczywa. Dozowanie jest zależne od jakości mąki (maksymalnie do 10% ilości mąki).
Kraj pochodzenia: Czechy
Data ważności partii: 20.03.2019
Przechowywać w warunkach o wilgotności względnej do 75%.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Energia: 1470 kJ / 351 kcal
Białko: 70,1g
Tłuszcze: 2,79g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5g)
Węglowodany: 2,06g (w tym cukry: 0,8g)
Sól: 0g
Tak pakujemy nasze produkty sypkie. Mocne torby papierowe zaklejone papierową taśmą to gwarancja świeżości produktu oraz bezpieczeństwa transportu.