Glukoza krystaliczna 1 kg
✔ Opis produktu
Glukoza krystaliczna to idealny zamiennik tradycyjnego, białego cukru. To produkt w postaci drobnokrystalicznego białego proszku, otrzymywany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi ziemniaczanej. Jest to cukier najłatwiej przyswajalny przez człowieka. Naturalne źródło słodkości - substytut tradycyjnego cukru (sacharozy), od której jest mniej słodka.
✔ Składniki
Glukoza
✔ Masa netto
1000 g
✔ Stosowanie
Idealnie nadaje się do fermentacji przy produkcji piwa, wina i nastawców cukrowych. Zastosowanie glukozy do fermentacji piwa znacznie poprawia smak i jakość piwa domowego. Glukoza stosowana jest jako środek regulujący słodycz napojów wytwarzanych z udziałem koncentratów soków oraz w produkcji napojów sproszkowanych i gazowanych. W przemyśle mięsnym jest składnikiem zalew do szynek.
✔ Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
✔ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✔ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
✔ Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.