Glukoza 100 g
Glukoza to produkt spożywczy, który może być używany do słodzenia napojów. Po dodaniu glukozy do drożdży, lepiej wyrosną, po dodaniu do chleba przyspiesza brązowienie. Glukoza dodana do domowego wina przyspiesza fermentację.
Składniki:
Glukoza.
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna 1564 kJ / 370 kcal
- Tłuszcz 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- Węglowodany 91 g
- w tym cukry 1 g
- Białko 0 g
- Sól 0,01 g
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodym miejscu.
Ostrzeżenia i pozostałe informacje:
Posiada certyfikat Food Safety System Certification 22000.
Informacja alergenna:
Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja i soję.
Dane producenta/dystrybutora:
Bakalland S.A., Fabryczna 5, 00-446 Warszawa