Wąska, elastyczna szpatuła kątowa przeznaczona do dekorowania, przekładania i smarowania różnego rodzaju wypieków. Idealnie wygładza lukier, krem, czekoladę czy masę cukrową na babeczkach i tortach. Końcówka jest cienka i lekko zaostrzona, więc łatwo ją wsunąć pod najdelikatniejsze elementy dekoracji i w całości je przenieść. Została wyprofilowana w taki sposób, żeby kucharz nie dotykał palcami ciast ani blatu. Fakturowana rękojeść nie wyślizguje się z rąk.
Materiał – Najwyższej jakości stal nierdzewna w wykończeniu satynowym
Długość ostrza – 25cm
Noże GLOBAL uznawane obecnie przez wielu szefów kuchni na całym świecie za produkty wzorcowe, rozwijane są już od niemal trzech dekad. Gdy zadebiutowały w 1985 roku były pierwszymi na świecie nożami wytworzonym w całości z jednego kawałka stali. Płynne przejście miedzy ostrzem, a rękojeścią, szybko stało się ich znakiem rozpoznawczym.
Ostrza wytwarzane są z opatentowanego stopu Cromova 18 - poddane są skomplikowanemu procesowi hartowania, dzięki czemu możliwe jest uzyskanie twardość na poziomie HRC 56-58 St. Proces produkcji w całości odbywa się w jednej fabryce w Japonii (zarówno, wytwarzanie, ostrzenie jak i pakowanie). Dzięki niebywałej twardości noże długo zachowują swoje właściwości tnące, a cienkie klingi nie powodują miażdzenia włókien ciętych potraw.