Smalec Staropolski
Doskonałe smalce ze skwarkami, z cebulą i czosnkiem, przywołujące tradycyjne smaki polskiej kuchni.
Używany jako dodatek do kanapek
Przygotowywane z pieczołowitą dbałością o recepturę, zachwycają smakiem i aromatem. To idealna propozycja na smaczną i pożywną przekąskę oraz dodatek do smażenia i gotowania. Zawierają 92 % tłuszczu wieprzowego. Dzięki odpowiednio dobranym przyprawom oraz wyraźnie wyczuwalnym kawałkom skwarek czy cebulki, smakują perfekcyjnie na zimno do kanapki.
Skład: Tłuszcz wieprzowy (67%), skwarki wieprzowe (30%), sól , cebula, majeranek, pieprz czarny, czosnek.
Nie zawiera konserwantów i barwników.
Data ważności: nie mniej niż 6 miesięcy
Opakowanie: Gliniany Garnek
Wymiary Garnka: 14,5cm wysokości na 19cm szerokości (licząc z uszkami) pojemność 1200ml/g(smalcu)
Sposób przechowywania: temperatura pokojowa - smalec będzie półpłynny, w lodówce - zrobi się twardy
Sposób przechowywania po otwarciu: lodówka
Gliniany Garnek na Smalec jest idealnym pojemnikiem do przechowywania smalcu i nie tylko nada się idealnie jako ozdoba. Solidny garnek o klasycznym, prostym wyglądzie nada się jako ozdobna miseczka do podania zupy bądź innych potraw. Idealny dodatek do stołów wiejskich na rodzinne imprezy i przyjacielskie spotkania. Pojemność 1.2L - 1200ml.
Wymiary Garnka: 14,5cm wysokości na 19cm szerokości (licząc z uszkami)
Smalec Staropolski ze Skwarkami
Doskonałe smalce ze skwarkami, z cebulą i czosnkiem, przywołujące tradycyjne smaki polskiej kuchni. Przygotowywane z pieczołowitą dbałością o recepturę, zachwycają smakiem i aromatem. To idealna propozycja na smaczną i pożywną przekąskę oraz dodatek do smażenia i gotowania. Zawierają 92 % tłuszczu wieprzowego. Dzięki odpowiednio dobranym przyprawom oraz wyraźnie wyczuwalnym kawałkom skwarek czy cebulki, smakują perfekcyjnie na zimno do kanapki. Po podgrzaniu stanowią smaczną i aromatyczną okrasę do pierogów. Nasze smalce idealnie sprawdzają się jako baza do smażenia czy pieczenia, dzięki nim potrawy nabierają charakteru i wykwintnie smakują.
Firma Agro-Top powstała w 1993 roku jako producent spożywczego smalcu wieprzowego. Zakład produkcyjny firmy mieści się w malowniczej miejscowości Kolonia Gręzówka, na Podlasiu. Pieczołowicie dba o najwyższą jakość wytwarzanych produktów oraz świadczonych usług. Jakość ta zapewniona jest przez dobór starannie wyselekcjonowanego surowca od uznanych i nadzorowanych dostawców oraz przez nakłady inwestycyjne w rozwój technologii. Ponad 20- letnie doświadczenie w zakresie pozyskiwania, wytopu, produkcji i wykorzystania tłuszczów uczyniły z firmy eksperta w swojej dziedzinie. Produkowane przez nich wyroby są ważnymi surowcami dla przemysłu spożywczego, paszowego, petfoodowego oraz chemicznego.