Tradycyjny świąteczny strudel maślany z bakaliami. Waga 200g.
GG Butter-Mandeln Stollen (strucel) 200g - Tradycyjna strucla bożonarodzeniowa(stollen) maślana 12% masła, 5 % migdałów, uszlachetnione 30% rodzynkami. Stollen to niemiecka świąteczna drożdżowa strucla z bakaliami. Tradycyjna receptura, wykonany z najlepszej jakości produktów. Jest uosobieniem saskiej tradycji wypieków, wykonany z najlepszej jakości produktów. Ciasto jest sycące, ciężkie, wilgotne, słodkie z dużą ilością bakalii. Nie czekaj do ostatniej chwili, zrób zakupy teraz, oby w pełni cieszyć się świętami. Długość batonika około 13 cm.
Waga 200g.
Skład 30% rodzynki, MĄKA PSZENNA, 12% MASŁO, 5% MIGDAŁKI, woda, proszek dekoracyjny (dekstroza, SKROBIA PSZENNA, całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy), marcepan (cukier, MIGDAŁY), cukier, 3% TŁUSZCZ MASŁOWY, syrop glukozowo-fruktozowy, skórka pomarańczowa (skórka pomarańczowa, glukoza -Syrop z fruktozy, cukier, zakwaszacz: kwas cytrynowy), drożdże, cytrynian (skórka cytryny, syrop glukozowo-fruktozowy, zakwaszacz: kwas cytrynowy), JAJA, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitol; ORZECHY LASKOWE, SKROBIA PSZENNA, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, E481; naturalny aromat, sól kuchenna.
Wartość energetyczna 100g kJ/kcal 1644/392
Tłuszcz g 16
w tym nasycone g 11
Węglowodany g 57
w tym cukier g 38
Białko g 4,1
Sól g 0,40