Przysmaki 77 powstają, by rozpieszczać królewskie podniebienia Państwa pupili!
Uwielbiane przez czworonogi przekąski produkujemy z całych kawałków mięsa pozbawionego tłuszczu, kości czy chrząstek. Na jeden kilogram suszonego produktu przypada od 3 do 4 kilogramów surowego mięsa. Aby zapewnić najwyższą jakość naszych smakołyków - wykorzystujemy wyselekcjonowane części mięs: piersi drobiu, udziec, szponder, łopatkę, rostbef i filet z mięs czerwonych albo części z tuszki królika. W procesie produkcji mięso poddawane jest siekaniu, a następnie – jeśli przysmak jest wzbogacony dodatkiem (np. jabłkiem) – mieszaniu. Kolejnymi etapami są: formowanie pasków i suszenie w temperaturze od 40 do 77 stopni Celsjusza przez 24 godziny - w ten sposób nasze przekąski zachowują cenne wartości odżywcze.
Przysmaki 77 nie zawierają konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku, ani aromatów.
Naturalny przysmak dla psów wszystkich ras.
Zalety produktu Stripes George VI+ z cielęciny i szpinaku:
- 75% pociętych w paski kawałków mięsa cielęcego
- 25% szpinaku
- 0% zbóż
- 0% innych dodatków
- 100% naturalnych witamin i minerałów
- Suszony bez siarki
- Minimalny stopień przetworzenia
- Hipoalergiczna, mono-białkowa receptura.
Hipoalergiczna Receptura
W odpowiedzi na coraz powszechniej występujące nietolerancje pokarmowe u psów – proponujemy karmę z hipoalergiczną recepturą, dzięki której będziecie Państwo mogli optymalnie zadbać o zdrowie i samopoczucie Waszych pupili. Karma monobiałkowa, z jednym źródłem białka zwierzęcego, w odróżnieniu od tradycyjnych karm skomponowanych z różnych gatunków mięs, pozwoli uniknąć podania zwierzęciu białka, na które jest uczulone. Pokarm z hipoalergiczną recepturą doskonale sprawdza się przy stosowaniu diety eliminacyjnej i pozwala na rozpoznanie alergizującego rodzaju mięsa.
Produkt nie zawiera zbóż, soi ani innych roślinnych składników uczulających.
Skład
- Mięso z łopatki cielęcej 75% ze szpinakiem 25%
Cielęcina to mięso młodych krów (cieląt) w wieku od 2 tygodni do 6 miesięcy. To jedno z bardziej delikatnych mięs. Prawie nie zawiera tkanki tłuszczowej, jest chude i niskokaloryczne. Posiada jasnoróżowy kolor i lekko kwaśny zapach – a to dlatego, że cielę karmione jest mlekiem. Mięso cielęce jest lekkostrawne, chudsze od wołowiny i wieprzowiny. Znajdziemy w nim dużą zawartość białka, łatwo przyswajalnego żelaza, cynku i witamin z grupy B. Ze względu na łatwostrawność cielęcinę poleca się zwierzakom z delikatnym układem pokarmowym oraz czworonogom z nadwagą.
Wartości odżywcze:
- białko 79,5%
- popiół 3,99%
- tłuszcz 7,2%
- wilgotność do 12%