Dlaczego wędzenie na zimno:
W przypadku wędzenia na zimno żywność, zwykle mięso lub ryby, nabiera szczególnego aromatu, gdy rozwija się dym, a także znacznie wydłuża się okres przydatności do spożycia. Do wędzenia najlepiej nadają się drobne wióry bukowe.
Jeśli nie jest potrzebna oddzielna szafka wędzarnicza, generator zimnego dymu może być używany w dowolnym zamkniętym grillu.
W 100% nierdzewny i wyjątkowo trwały dzięki wysokiej jakości stali nierdzewnej
COLD SMOKE ETIME śruba do zimnego dymu - łatwa w użyciu dla profesjonalnych rezultatów
-- Napełnić okrągłą śrubę do zimnego dymu ETIME odpowiednim pyłem do dymu (zalecana wielkość ziarna od 0,5 do 2,0 mm) i ręcznie zetrzeć nadmiar wiórów. Proszę nie naciskać kurzu dymnego. W przypadku wielokrotnego użytku ślimak należy najpierw dokładnie umyć wodą lub w zmywarce. Następnie pozwól mu całkowicie wyschnąć.
-- Umieść standardowy tealight w dostarczonym uchwycie. Teraz umieść gotową do użycia śrubę do zimnego dymu w piekarniku, grillu wędzarniczym, komorze na węgiel drzewny lub na ruszcie grilla (węgiel lub grill gazowy z pokrywką) lub w innym odpowiednim pojemniku do wędzenia.
-- Zapal podgrzewacz. Po pewnym czasie zrębki wędzarnicze zapalą się i wytworzą pożądany dym. Teraz jedzenie do wędzenia może leżeć na ruszcie. Następnie zamknij pokrywę. Spirala kadzidła zapewnia do 10 godzin równomiernego rozwoju dymu i efektywnego palenia w zimnym dymie.
Śruba do zimnego dymu firmy ETIME jest starannie wykonana z bardzo wytrzymałego, wysokiej jakości metalu, który został przetestowany pod kątem szkodliwych substancji. Do czyszczenia spiralę wędzarniczą ETIME można po prostu włożyć do zmywarki.