Galaretka smak MANGO JAGODA DUO 75g
na 500ml wody
Sposób przygotowania na 500 ml wody: przygotuj: 200 ml (niepełną szklankę) przegotowanej, zimnej wody z lodówki; 300 ml (ok. 1 i 1/4 szklanki) przegotowanej, gorącej wody. 1. do dużego naczynia (miski, garnka) wlej 200 ml (niepełną szklankę) gorącej wody, wsyp zawartość większej torebki (galaretka niebieska) i wymieszaj, aż do rozpuszczenia. następnie dodaj 200 ml (niepełną szklankę) przegotowanej, zimnej wody z lodówki i wymieszaj. 2. do małego naczynia (kubka, szklanki) wlej ok. 100 ml (ok. 10 łyżek) gorącej wody, wsyp zawartość mniejszej torebki i wymieszaj, aż do rozpuszczenia. 3. niebieską galaretkę rozlej równo do 4 miseczek. uwaga ! świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają żelowanie galaretki. galaretka nie zawiera owoców. ważne! 4. zanurz połowę łyżki w niebieskiej galaretce, opierając o krawędź miseczki. powoli wlewaj żółtą galaretkę na łyżkę, po 25 ml na każdą z 4 porcji (ok. 1/4 zawartości małego naczynia). wstaw do lodówki na ok. 3 godziny do stężenia. pomysł na: tęczowe desery duo galaretkę malina-jeżyna przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, wstaw do lodówki do stężenia. jako drugą przygotuj duo galaretkę mango-jagoda i wylej na stężałą wcześniej galaretkę malina - jeżyna i wstaw do lodówki do stężenia. na koniec przygotuj duo galaretkę truskawka - cytryna i wylej na galaretkę mango - jagoda. deser idealnie smakuje ze śnieżką gellwe.