GEL.DUO GALARETKA MANG/JAGO.75
Opis szczegółowy
Gellwe - naturalnie pyszne NOWOŚĆ! Smacznego życzy polska marka Gellwe
Parametry produktu
- Typ: Galaretka
- Smak: Mango, Jagodowy
- Zawartość netto: 75 g
- Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
- Składniki: cukier, żelatyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty, barwniki: kurkumina, indygotyna.
- Waga jednostkowa brutto: 0,08 kg
- Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu: Nazwa firmy: Foodcare Sp. z o.o. Ulica i numer: Spokojna 4 Kod pocztowy i miasto: 32-080 Zabierzów PL
- Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 176 op. zb. (DU)
Alergeny
- Orzechy: Nie
- Ryby i produkty pochodne: Nie
- Seler i produkty pochodne: Nie
- Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
- Soja i produkty pochodne: Może zawierać
- Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
- Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
- Gorczyca i produkty pochodne: Nie
- Jaja i produkty pochodne: Nie
- Łubin i produkty pochodne: Nie
- Mięczaki i produkty pochodne: Nie
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
- Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Przechowywanie
- Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
- Instrukcje dotyczące przygotowania: Sposób przygotowania na 500 ml wody: przygotuj: 200 ml (niepełną szklankę) przegotowanej, zimnej wody z lodówki; 300 ml (ok. 1 i 1/4 szklanki) przegotowanej, gorącej wody. 1. do dużego naczynia (miski, garnka) wlej 200 ml (niepełną szklankę) gorącej wody, wsyp zawartość większej torebki (galaretka niebieska) i wymieszaj, aż do rozpuszczenia. następnie dodaj 200 ml (niepełną szklankę) przegotowanej, zimnej wody z lodówki i wymieszaj. 2. do małego naczynia (kubka, szklanki) wlej ok. 100 ml (ok. 10 łyżek) gorącej wody, wsyp zawartość mniejszej torebki i wymieszaj, aż do rozpuszczenia. 3. niebieską galaretkę rozlej równo do 4 miseczek. uwaga ! świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają żelowanie galaretki. galaretka nie zawiera owoców. ważne! 4. zanurz połowę łyżki w niebieskiej galaretce, opierając o krawędź miseczki. powoli wlewaj żółtą galaretkę na łyżkę, po 25 ml na każdą z 4 porcji (ok. 1/4 zawartości małego naczynia). wstaw do lodówki na ok. 3 godziny do stężenia. pomysł na: tęczowe desery duo galaretkę malina-jeżyna przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, wstaw do lodówki do stężenia. jako drugą przygotuj duo galaretkę mango-jagoda i wylej na stężałą wcześniej galaretkę malina - jeżyna i wstaw do lodówki do stężenia. na koniec przygotuj duo galaretkę truskawka - cytryna i wylej na galaretkę mango - jagoda. deser idealnie smakuje ze śnieżką gellwe.
Wartość odżywcza
- Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
- Wartość energetyczna kcal: 53 kcal
- Wartość energetyczna kJ: 223 kJ
- Wielkość porcji: 100 g
- Zawartość białek: 1,6 g
- Zawartość soli: 0 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 g
- Cukry: 11,3 g
- Zawartość węglowodanów: 11,3 g
Inne informacje o zawartości
- Zawiera barwniki: Tak