Gąska zielonka blanszowana w zalewie solankowej 1200g
Gąska zielonka (Tricholoma equestre) nadaje się do zup lub jako dodatek do dań mięsnych, znany grzyb spożywczy i rynkowy.
Gąska zielonka blanszowana została poddana obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po odsączeniu z zalewy solankowej usmażenia aromatycznej jajecznicy jak również dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Posiada duże wartości kulinarne, głównie ze względu na wspaniały aromat i charakterystyczny smak.
Sposób przyrządzania:
1. Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię .
2. Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji)
3. Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki.
Borowik szlachetny (Boletus edulis) zyskał miano króla wśród grzybów. Ceniony za swój wyrazisty, a zarazem przyjemny aromat. Borowik szlachetny to bogate źródło białka, żelaza, magnezu, fosforu oraz witamin B2, B3 oraz C a także zdrowych tłuszczów.
Receptura naszych przetworów oparta jest na najwyższej jakości surowcach, staropolskich przepisach, nie zawierająca sztucznych konserwantów i barwników.
Gąska zielonka blanszowana w zalewie solankowej 1200g
Pojemność: 1200g
Masa netto po odsączeniu: 1000g e
Waga netto po odsączeniu obejmuje wagę produktu przed procesem pasteryzacji.
Leśna Muszka Małgorzata Muszyńska jest głównym dystrybutorem firmy rodzinnej Muszyński - Leśne Cymesy Waldemar Muszyński której głównym zadaniem jest pozyskiwanie najwyższej jakości owoców i grzybów leśnych celem ich dalszej odsprzedaży w postaci świeżej, mrożonej jak również przetworzonej. Lokalizacja firmy na terenach lasów województwa podkarpackiego umożliwia nam uzyskanie czystych ekologicznie owoców i grzybów leśnych.
Serdecznie zachęcamy do zapoznania się z naszymi produktami dostępnymi na pozostałych ofertach.
Uwaga: Nr partii i data określona na zdjęciu pochodzi z dnia realizacji zdjęcia produktu. Klient otrzymuje po złożeniu zamówienia produkt z aktualnym numerem partii i określoną WAŻNĄ datą do jakiej daty produkt najlepiej spożyć. Dla solanek jest to min 2 miesiące