OPIS PRODUCENTA:
Materiał i technologia odlewu:
Naczynia wykonane ze stopu aluminium o przewodności cieplnej 8 razy większej od stali, dzięki czemu naczynie szybciej się nagrzewa, a temperatura jest równomiernie rozprowadzana po całej jego powierzchni.
Unikalna technologia odlewu powoduje, że naczynie nigdy się nie odkształci pod wpływem temperatury (można bez obaw wyjąć brytfannę z potrawą z zamrażarki i włożyć wprost do nagrzanego piekarnika, albo rozgrzaną patelnię zalać zimną wodą).
Powłoka antyadhezyjna
Powłoka naczyń daje nieprzywieranie lepsze niż teflon, a zarazem jest trwała. Do jej wytworzenia użyto bardzo twardej ceramiki (z tytanem), oraz nanotechnologii. Dzięki nanostrukturze materiału wszystkie płyny po prostu spływają po powierzchni naczynia. Zarówno woda, jak i tłuszcz. Powłoka nie rysuje się od metalowych łyżek czy łopatek, a jeżeli nawet dojdzie do zarysowania (np. ostrym nożem, działając z dużą siłą), to powłoka nie straci swoich właściwości, nie będzie też w miejscu rysy "odchodzić". Powłoka zawdzięcza swoją wytrzymałość metodzie natrysku plazmowego - jest nakładana w postaci cząstek o temperaturze 20 000 stopni Celsjusza.
Nieprzywieranie daje niezwykle proste i przyjemne mycie naczyń. Nawet przypaleniznę usuniemy jednym ruchem - wystarczy zalać gorące naczynie zimną wodą (tzw. szok termiczny).
Uchwyty wytrzymują temp do 250 stopni - można wstawiać do piekarnika!
|