➡️ ZALETY PRODUKTU:
✅ garnek żeliwny cechuje się przede wszystkim doskonałym przewodnictwem ciepła.
✅ materiał z którego naczynie zostało wykonane równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni, wolno się rozgrzewa i wolno stygnie. Stawiając patelnię z gorącą potrawą na stole, masz pewność, że jedzenie długo pozostanie ciepłe bez potrzeby dodatkowego podgrzewania.
✅świetnie sprawdzi się do pieczenia domowego chleba
✅ idealna zarówno do przyrządzania potraw na otwartym ogniu, np. na ognisku ale również w kuchni
✅ garnek charakteryzuje się odpornością na korozję
✅ garnek można używać w piekarniku
✅ odpowiednio konserwowane naczynia żeliwne mogą służyć przez długie lata, równomiernie przewodzą ciepło, co ma wpływ na gotowanie potraw, dzięki czemu można przygotować potrawy zdrowsze oraz z mniejszym ubytkiem wartości odżywczych.
✅ podczas gotowania nie ma potrzeby używania tłuszczu, dlatego posiłki są o wiele zdrowsze, nagrzane naczynie utrzymuje ciepło przez długi czas, dzięki czemu nawet po kilku godzinach potrawa jest wciąż ciepła i gotowa do podania.
➡️ SKŁAD ZESTAWU:
⭐ garnek żeliwny o średnicy 26cm z żeliwną pokrywą
⭐ instrukcja dotycząca użytkowania naczyń żeliwnych
➡️ PARAMETRY PRODUKTU:
✅ materiał: żeliwo (wewnątrz i na zewnątrz)
✅ kolor: czarny
✅ marka: TOPFANN
✅ kształt: okrągły
✅ pojemność całkowita: 4,5 l
✅ wysokość całkowita z pokrywką: 15,7 cm
✅ wysokość garnka: 12 cm
✅ średnica górna: 26 cm
✅ średnica wewnętrzna: 24,5 cm
✅ średnica dna: 21,5 cm
✅ długość z uchwytami: 32 cm
✅ zastosowanie: piekarnik kuchenka indukcyjna, kuchenka gazowa, ogniowa, ceramiczna,elektryczna, halogenowa
✅ idealny do przygotowywania potraw na otwartym ogniu
✅ poleca się zwłaszcza do dłuższego duszenia potraw
Wszystkie informacje dotyczące produktów żeliwnych, ich użytkowania i pielęgnacji opisane są w instrukcji użytkowania dołączonej do każdego produktu.
UWAGA * Nieodpowiednia konserwacja naczyń z naturalnego żeliwa może doprowadzić to tego iż nasza patelnia czy garnek żeliwny po prostu zardzewieją. Może to być spowodowane na przykład długim namaczaniem, przechowywaniem nieosuszonych naczyń żeliwnych czy przechowywaniem w nich kwaśnych potraw Ślady rdzy z naczyń żeliwnych należy usunąć drucianym zmywakiem bądź sodą oczyszczoną, przetrzyj rdzawą powierzchnię wysusz i oczyść rdze, następnie wykonaj powyższy proces IMPREGNACJI
RDZA WYSTĘPUJĄCA W GARNKACH ŻELIWNYCH NIE JEST PODSTAWĄ DO REKLAMACJI