KOCIOŁEK WĘGIERSKI
EMALIOWANY Z
POKRYWKĄ 14 LITRÓW
Kociołek węgierski, emaliowany z uchwytem do podwieszenia.
Najbardziej popularna forma gotowania na wolnym powietrzu na Węgrzech.
Gotowanie nad ogniem wydobywa z potrawy wyjątkowy, wyrazisty smak.
Swoisty kształt kociołka umożliwia równomierne rozprowadzanie ciepła na całej jego powierzchni, skracając tym gotowanie dań i powodując, że się nie przypalają.
Gotowanie nad ogniem wydobywa z potrawy wyjątkowy, wyrazisty smak.
Dania takie jak zupa gulaszowa, zupa rybna, leczo, bogracz pierwotnie były gotowane jedynie w kociołku nad ogniem.
Węgrzy, jako lud wędrowny potrzebował sposobu, aby mieć sposobność gotowania z dala od domu. Kociołek dawał taką możliwość.
Tradycja używania tego rodzaju naczynia trwa już od kilkuset lat.
Swoisty kształt kociołka umożliwia równomierne rozprowadzanie ciepła na całej jego powierzchni, skracając tym gotowanie dań i powodując, że się nie przypalają.
Wykonany z wysokiej klasy stali.
Posiada powłokę emaliową.
Grube dno i ścianki.
Bardzo łatwy w czyszczeniu.
Możliwość zawieszenia na każdym trójnogu dzięki praktycznej metalowej rączce.
Kociołki mają niewielki odprysk na krawędzi powstałe podczas transportu - załaczamy przykładowe zdjęcia