ELEKTRYCZNY GARNEK DO PASTERYZACJI SŁOIKÓW, GOTOWANIA,
PODGRZEWANIA DAŃ I NAPOJÓW
Warnik LCD
Elektryczny garnek do pasteryzacji to uniwersalny sprzęt, który sprawdzi się nie tylko w profesjonalnej, ale również domowej kuchni!
Model: AD4496
Pojemność zbiornika do 28 litrów sprawia, że za jednym razem możemy włożyć do niego wiele słoików średniej wielkości!
Specyfikacja:
- Pojemność 28 l
- Możliwość pasteryzacji, podgrzewania napojów, zup, itp.
- Wyświetlacz LCD
- Płynna regulacja temperatury 30˚C-100˚C
- Funkcja podtrzymania temperatury
- Timer 1-180 minut
- Zintegrowany zawór spustowy
- Kratka do ustawiania słoików na dnie
- Wygodne i solidne uchwyty do przenoszenia
- Długość przewodu zasilającego 1,5 m
- Obudowa ze stali nierdzewnej
- Zdejmowana pokrywa
- Wymiary (DxSxW) – 42 cm x 47,5cm x 48,5 cm
- Średnica zbiornika 36 cm
- Głębokość zbiornika 30,5 cm
- Moc Nominalna 2000W
- Moc Maksymalna 2600W
Elektryczny garnek do pasteryzacji
Elektryczny garnek do pasteryzacji to uniwersalny sprzęt, który sprawdzi się nie tylko w profesjonalnej, ale również domowej kuchni. Model AD 4496 służy do automatycznego gotowania, podgrzewania dań i napojów, kawy, herbaty, a także pasteryzowania produktów.
Kratka do słoików
Urządzenie jest wyposażone w kratkę do ustawiania słoików na dnie oraz funkcje płynnej regulacja temperatury w zakresie 30˚C - 100˚C. Urządzenie jest idealne do pasteryzacji, ale również do podgrzewania napojów oraz potraw np. zup czy sosów. Pojemność zbiornika do 28 litrów sprawia, że za jednym razem możemy włożyć do niego wiele słoików średniej wielkości.
Szukając ciekawych, ale też niezbędnych i wielofunkcyjnych sprzętów do kuchni, warto zainteresować się elektrycznym garnkiem do pasteryzacji ADLER AD 4496. Jest to produkt, który z pewnością powinien znaleźć się w domu osób lubiących eksperymentować w kuchni oraz wielbicieli przetworów. Lato i jesień to czas, gdy wiele osób zamyka ulubione smaki w słoikach. Dlaczego nie ułatwić sobie ich przygotowywania?
Pasteryzacja – co jest potrzebne?
Owoce i warzywa, którymi możemy cieszyć się podczas letnich miesięcy oraz skarby jesieni inspirują nas często do tworzenia domowych przetworów, które są nie tylko tańsze, ale i zdrowsze. Sami decydujemy, co się w nich znajduje i wybieramy zazwyczaj najlepsze egzemplarze jabłek, śliwek czy gruszek, więc z pewnością jest to tradycja, którą warto pielęgnować. Do samego procesu pasteryzacji, czyli konserwowania produktów za pomocą wysokiej temperatury, która przeciwdziała rozwojowi drobnoustrojów i jednocześnie zachowuje smak potraw, wykorzystuje się zazwyczaj garnek z wodą. Niestety należy pilnować czasu gotowania, tego, aby słoiki nie popękały i woda nie wykipiała. Można jednak ułatwić i przyśpieszyć cały proces, inwestując w wielofunkcyjny garnek do pasteryzacji, który wspomoże również przygotowywanie innych potraw!
Garnek do pasteryzacji – podstawowe
informacje
Proponowany przez nas garnek jest idealny do pasteryzacji, ale również do podgrzewania napojów oraz potraw np. zup czy sosów.
Duża pojemność zbiornika
Pojemność zbiornika do 28 litrów sprawia, że za jednym razem możemy włożyć do niego wiele słoików średniej wielkości. Płynna regulacja temperatury od 30 do 100°C, funkcja podtrzymania temperatury, timer oraz wyświetlacz LCD pozwalają na szybką i intuicyjną obsługę sprzętu.
Wyświetlacz LCD
Spoglądając na ekranik, można śledzić proces nagrzewania się urządzenia i czas, jaki pozostał do zakończenia pasteryzacji. Kratka do ustawiania słoików na dnie to sposób na uniknięcie ich pękania. Dzięki wygodnym i solidnym uchwytom do przenoszenia i długiemu kablowi zasilającemu garnek można postawić w dowolnym miejscu.
Obudowa ze stali nierdzewnej
Obudowa ze stali nierdzewnej gwarantuje wytrzymałość urządzenia, a zdejmowana pokrywa szybkie wkładanie i wyjmowanie produktów.