Garam masala 100g
✔ Opis produktu
Garam masala (w hindi, dosłownie „gorące przyprawy”) – odmiana masali, mieszanka zmielonych przypraw słodkich, stanowiąca nieodzowny element wedyjskiej sztuki kulinarnej.
✔ Składniki
Kmin rzymski, kolendra, pieprz czarny, kardamon, liść laurowy, goździki, cynamon, pieprz cayenne, gałka muszkatołowa
✔ Masa netto
100 g
✔ Stosowanie
Garam masala to przyprawa, którą wykorzystuje się głównie do przyrządzania dań kuchni indyjskiej. Garam masala stanowi dodatek między innymi w takich daniach jak: rogan josh, czyli mięso pieczone na maśle ghee, murgh kari, czyli kurczak w specjalnym sosie, a także pekiństańskie pulao.
✔ Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
✔ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✔ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
✔ Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.