GALARETKA O SMAKU WIŚNIOWYM BEZGLUTENOWA BIO 40 g
AMYLON (budynie, galaretki,kisiele,cukry, skrobie
SKŁADNIKI
cukier*, substancja żelująca: agar*, barwnik: sproszkowany burak czerwony*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat naturalny (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1579 kJ / 372 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 92 g
w tym cukry: 92 g
Białko < 0,5 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Gwarantowany termin przydatności 27.06.2024
- BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Kraj pochodzenia: Czechy
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI