GALARETKA KRYSTALICZNA
SMAK TRUSKAWKA-WANILIA
Galaretka o smaku truskawka-wanilia podkreśla smak letnich, sezonowych owoców, w tym najpopularniejszych truskawek i doskonale komponuje się z serkami waniliowymi.
Idealna dekoracja do serników na zimno i białych mas.
Przezroczysta.
Pięknie eksponuje owoce w ciastach i deserach.
Sposób przygotowania
- Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
- Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
- Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.
W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody.
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przykłady wykorzystania