Masa cukrowa do modelowania kwiatów FunCakes w kolorze białym idealnie sprawdzi się do przygotowania delikatnych elementów dekoracji jak płatki kwiatów, liście, a także delikatne falbanki czy wstążki. Dzięki swojej wyjątkowej elastyczności masę można bardzo cienko rozwałkować, co pozwala na stworzenie nawet najbardziej delikatnych i subtelnych ozdób. Masa cukrowa przeznaczona do modelowania kwiatów bardzo szybko zasycha, tworząc trwałe dekoracje na Twoje wypieki.
Dlaczego warto wybrać masę cukrową do modelowania kwiatów Funcakes?
✔️ Wysoka elastyczność pozwala na wykonanie nawet najbardziej delikatnych dekoracji.
✔️ Szybko zasycha.
✔️ Świetnie łączy się z barwnikami spożywczymi, dzięki czemu uzyskasz upragnione kolory.
Sposób użycia:
Ugniataj masę do momentu, aż stanie się zupełnie gładka, bez żadnych zagnieceń. Dla uzyskania odpowiedniego koloru dodaj barwnik spożywczy. Gotową masę cienko rozwałkuj i modeluj według uznania.
Marka: Funcakes
Kod: F20795
Składniki: cukier, syrop glukozowy, woda, tłuszcze roślinne (z ziaren palmowych, palmowy), substancje zagęszczające: E466, E415, emulgator: E471, aromat naturalny, substancja konserwująca: E202, kwas: E330. Może zawierać MIGDAŁY.
Producent: Funcakes, NL.
Dystrybutor: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk
Zastrzeżenia prawne:
W każdym opisie produktu wyraźnie wskazujemy jego producenta. Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. nie jest producentem wszystkich produktów na tej stronie. Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach na naszej stronie były prawidłowe, jednak należy pamiętać o tym, że producenci mogą zmieniać informacje o swoich produktach. Rzeczywiste opakowanie produktu może zawierać więcej informacji niż te wskazane na tej stronie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu. W celu uzyskania dalszych informacji zapoznaj się z naszym regulaminem.
Wartości odżywcze w 100 g:
Energia 1628 kJ / 394 kcal
Tłuszcz 4,7 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 3,2 g
Węglowodany 86 g
w tym Cukry 86 g
Białko 0 g
Sól 0,2 g