Frytura rzepakowa Pan MAX płynna 5L
Frytura o optymalnych walorach funkcjonalnych, rekomendowana do przyrządzania różnorodnych potraw w procesie wielokrotnego smażenia. Produkt rekomendowany do smażenia potraw i przekąsek serwowanych na gorąco i na zimno, takich jak: ryby, owoce morza, drób, frytki i produkty skrobiowe, panierowane warzywa, pączki, faworki i inne wyroby cukiernicze wymagające smażenia na głębokim tłuszczu.
Charakterystyka:
bardzo wysoka stabilność frytury zagwarantowana przez częściowe uwodornienie oleju rzepakowego,
neutralny smak i zapach frytury nie zaburza smaku i zapachu smażonych potraw,
wysoki punkt dymienia, powyżej 230℃, ogranicza uciążliwe dymienie zapewniając komfort i bezpieczeństwo pracy
Płynna forma ułatwia dozowanie, zapewnia oszczędność czasu i wygodę filtrowania w niskich temperaturach.
- KONSYSTENCJA W 20℃: ciekła
- OPAKOWANIE: 5 l
- ŹRÓDŁO SUROWCA: rzepak
- SAFA/MUFA/PUFA: 10%/68%/7%
- ZAWARTOŚĆ IZOMERÓW TRANS: <15%
Opakowanie: 5 l butelka