Pan Max to specjalistyczna frytura w płynie, przeznaczona do wielokrotnego, głębokiego smażenia frytek, chipsów, mięs, ryb, warzyw, pączków, faworków.
Pozwala na długotrwałe smażenie nie tracąc przy tym swej jakości: nie ciemnieje, nie pieni się, nie dymi.
Płynna konsystencja oraz wyjątkowe właściwości zapewniają łatwość użytkowania, wysoką wydajność i niską wchłanialność tłuszczu.
Odpowiednia zawartość naturalnych przeciwutleniaczy – tokoferoli we fryturze Pan Max, w porównaniu do smalcu, gwarantuje w procesie długotrwałego smażenia wysoką stabilność oraz neutralny smak i zapach.
* Punkt dymienia> 230oC
* Spowolniony proces oksydacji w porównaniu do zwykłego" oleju rzepakowego
* Większa stabilność w porównaniu do "zwykłego" oleju rzepakowego
Płynna konsystencja zapewnia łatwość użytkowania:
* Punkt krzepnięcia< 8oC
Zastosowanie:
W gastronomii do głębokiego smażenia
Powstawanie osadu jest naturalną cechą produktu i nie wpływa na jego walory jakościowe.
Przed użyciem zmieszać.