Mieszanina olejów roślinnych (olej rzepakowy 60%, tłuszcz palmowy 40%) do smażenia produktów spożywczych, o funkcjonalnej płynnej konsystencji w temperaturze pokojowej. W niższej temperaturze frytura gęstnieje i robi się półpłynna.
GoldPlus przeznaczony jest do smażenia płatków kukurydzianych, chipsów, frytek, ryb, pączków, mięsa, itp.
Sprawdza się w procesie ekstruzji oraz smażenia i pieczenia przemysłowego.
Nadaje się do wielokrotnego stosowania.
Krótki czas nagrzewania oraz łatwe dozowanie a także bardzo długa żywotność w procesie smażenia. Zapewnia wysoką stabilność w procesie produkcyjnym.
Gwarantuje przyrządzanym potrawom naturalny smak i zapach.
Dzięki swojej konsystencji frytura natychmiast gotowa do użycia.
Termin przydatności do spożycia 15 09 2020
Opakowanie: 5 l butelka