GoldPalm 100% tłuszcz palmowy 2,5 kg
Bardzo dobrej jakości 100% tłuszcz roślinny dawniej zwany "CERES"wyprodukowany z rafinowanego oleju palmowego.
Zastosowanie: Frytura palmowa przeznaczona do produkcji cukierniczych i piekarniczych oraz do stosowania w gastronomii. Doskonale sprawdza się w produkcji ciast, nadzień, mas kremowych itp.
Polecana do wielokrotnego, głębokiego smażenia pączków, faworków, frytek, placków, mięs, ryb i warzyw.
Zalety technologiczne: Produkt ekonomiczny w zastosowaniu. Zapewnia właściwą konsystencję w stosowanych produktach oraz długotrwałe smażenie bez utraty jakości. Nie dymi, nie ciemnieje, nie pieni się nadmiernie. Cechuje się wysoką temperaturą dymienia. Podkreśla naturalny zapach i smak smażonych produktów spożywczych. Ogranicza wchłanianie tłuszczu przez przygotowywane potrawy
Termin przydatności do spożycia 04 05 2022
Pojedyncze bloki (sztuki) pakowane są w papier pergaminowy z datą ważności. Opakowanie zbiorcze to 4 sztuki.