Frytkownice gastronomiczne LOZAMET elektryczne są wydajne, trwałe i bezpieczne w użytkowaniu. Frytkownice są nowoczesne i ekonomiczne, dzięki specjalnie zaprojektowanym - tłoczonym zbiornikom, koszom wykonanym z wytrzymałej siatki najwyższej jakości oraz układom grzewczym, zapewniającym wysoką sprawność cieplną. Systemy wyłączników termicznych, blokad mechanicznych i mikrowyłączników gwarantują bezpieczeństwo obsługi. Frytownice elektryczne wykonywane są jako moduły górne linii gastronomicznych LOZAMET, co pozwala na wybranie konfiguracji ustawienia na szafkach lub podstawach, w zależności od potrzeb klienta. Wszystkie są wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej i posiadają certyfikaty bezpieczeństwa.
Standardowe wykonanie:
Wymiary: 700 x 650 x 270 / 300 mm
Wymiary z podstawą: 700 x 650 x 900 mm
Ilość zbiorników: 2
Pojemność zbiorników: 2 x 9,7 dm3
Ilość koszy: 2
Wymiary kosza: 210 x 270 x 110 mm
Pokrywki: 2
Zasilanie elektryczne: 3 N ~ 400 V, 50 Hz
Wymagane zabezpieczenie instalacji: 20 A
Moc: 2 x 6 kW = 12 kW
Ciągła regulacja temperatury: 100 ÷ 190 °C
Ograniczniki temperatury (wyłączniki termiczne)
Zawory spustowe z wylewkami
Strefa zimna
Frytownica używana , z normalnymi , niewielkimi tego oznakami. Wyczyszczona , przed wystwieniem do sprzedaży poddana przeglądowi technicznemu. Możliwa wysyłka oraz transport w okolicy. Polecam . w razie pytań proszę o telefon pod nr 792-236-785