Fruktoza krystaliczna 100% – Cukier Owocowy
Izomer glukozy, występujący naturalnie w owocach, miodzie oraz nektarze kwiatów. Razem z glukozą wchodzi w skład cukru stołowego – sacharozy.
Fruktoza stosowana jest jako zamiennik dla tradycyjnego cukru, świetnie nadaje się do gotowania, pieczenia czy dosładzania dań oraz napojów. Można ją stosować do deserów oraz jako dodatek do domowych dżemów, soków i konfitur. Odpowiednio dozowana może stanowić idealny substytut sacharozy.
Posiada niski indeks glikemiczny.
- Składniki: fruktoza krystaliczna 100%
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna 1663 kJ/ 398 kcal
- Tłuszcz 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- Węglowodany 100 g
- w tym cukry 100 g
- Białko 0 g
- Sól 0 g
Naturalny i doskonały substytut dla cukru do słodzenia, pieczenia i gotowania.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie: 1000g / 1kg
Kraj pochodzenia: Turcja