FRUKTA-ŻEL DO DŻEMÓW I KONFITUR NATURALNA PEKTYNA
BW410002
Frukta-Żel do dżemów i konfitur - naturalna pektyna z jabłek, bez konserwantów
Zdrowy skład — naturalna pektyna z jabłek oraz brak konserwantów i polepszaczy gwarantuje Ci bezpieczny skład, a co za tym idzie zdrowe i smaczne przetwory dla całej rodziny - także dzieci!
Znakomite żelowanie — wysokiej jakości naturalna pektyna sprawia, że masa owocowa jest idealnie żelowana, dzięki czemu wszystkie przetwory bezproblemowo rozsmarowują się na tostach, ciastach i rogalikach!
Prostota użycia — Frukta-żel wystarczy wymieszać z owocami i zagotować, by już po chwili cieszyć się żelową konsystencją dżemów z ulubionych owoców. Ten proces jeszcze nigdy nie był tak szybki!
Do wszystkich rodzajów cukru — z Frkuta-żelem masz nie tylko swobodę wyboru owoców, ale także cukru: możesz użyć białego, brązowego, trzcinowego oraz fruktozy — nadając przetworom indywidualnego smaku i charakteru!
Świetny również do przygotowania wegańskich galaretek - wystarczy dodać dowolny sok, wstawić do lodówki, aby po kilku godzinach cieszyć się zdrowym deserem
Frukta-żel to produkt bez dodatku sztucznych konserwantów i ulepszaczy, którego Skład został oparty na naturalnej pektynie z jabłek. Przy jego użyciu przygotujesz zdrowe i smaczne, słodkie, domowe przetwory dla całej rodziny — dzieci będą zachwycone! Jedno opakowania zapewnia idealne żelowanie nawet do 1 kg dowolnie wybranych owoców! Z tym produktem przygotujesz więc swoje ulubione przetwory w łatwy, szybki i bezproblemowy sposób! Wystarczy, że do owoców dodasz zawartość opakowania oraz dowolnie wybrany przez siebie cukier i zagotujesz całość, intensywnie mieszając. Gorąca konfitura jest już gotowa do napełnienia słoików!
Sposób użycia:
Dżem:
- Owoce umyj, wypestkuj, większe rozdrobnij.
- Frukta-Żel wymieszaj z owocami, całość zagotuj, intensywnie mieszając.
- Do owoców wsyp 0,35-0,50 kg cukru i gotuj kilka minut, by całkowicie się rozpuścił.
- W przypadku brzoskwiń, gruszek, moreli, truskawek, dyni itp. dodaj sok z cytryny lub pół łyżeczki kwasku cytrynowego.
- Gorącą konfiturą napełnij słoiki, zakręć i postaw do góry dnem lub spasteryzuj.