Fruchtbar Chrupki Kukurydziano - ryżowe marchwiowo-dyniowe BIO, po 12. miesiącu, data ważności: 25.01.2025
Wyprodukowane z ekologicznej mąki kukurydzianej wzbogacone smakiem marchwii i dynii.
Mąka kukurydziana to dobre źródło żelaza, magnezu, cynku i folianów. Dodatek banana wzbogaca smak chrupek.
Delikatność i neutralny smak chrupek przekona do siebie zarówno dziecko jak i dorosłego.
- Dla dzieci od 12 miesiąca życia
- Bez glutenu
- Bez dodatku cukru
- Lekkostrawne i niskokaloryczne
- Ze składników z rolnictwa ekologicznego
- Produkt importowany z Niemiec
- waga netto: 30 g
Skład: Mąka kukurydziana* (34%), mąka ryżowa* (34%), olej słonecznikowy* (17%), sproszkowana marchew* (7,5%), sproszkowana dynia (7,5%). * składniki z upraw rolnictwa ekologicznego.
* składniki z upraw rolnictwa ekologicznego.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1781 kJ/425 kcal
Tłuszcz: 17 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 2,7 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 6,5 g
Sól: 0,03 g
Sód: 0,01 g
Zawiera tylko naturalnie występujące cukry i sól.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
PRODUCENT: Jufico GmBH Justus-von-Liebig-Ring 4-6, 82152 Krailling, Niemcy