Olej do smażenia Friol czym jest i dlaczego jest wybierany do smażenia?
Olej do smażenia– FRIOL to nowa, ulepszona formuła najbardziej popularnego we Włoszech tłuszczu używanego do głębokiego smażenia.
W porównaniu do poprzednich wersji TEN olej:
- Nie zawiera oleju palmowego
- Ma zredukowaną o 50% zawartość tłuszczów nasyconych niż poprzednia formuła
- Posiada wyższy punkt dymienia – 230 stopni C. dzięki zwiększonej zawartości „wysokooleinowego” oleju słonecznikowego
Potrawy usmażone z użyciem FRIIOL są bardziej chrupiące i podczas smażenia chłoną mniej tłuszczu niż podczas smażenia w innych olejach.
Friol Frigge Croccante e Asciutto to najwyższej jakości olej, odpowiedni do smażenia w wysokiej temperaturze. Idealny do smażenia frytek, warzyw w cieście, ryb. Doskonały również do frytkownicy. Idealny do przygotowania włoskiej frittury.
Kraj pochodzenia: Włochy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki: olej słonecznikowy wysoko oleinowy, przeciwutleniacz (E306). Substancja przeciw pianotwórcza (E900).
Tabela wartości odżywczych:
Wartość odżywcza w 100ml produktu: Wartość energetyczna 3404kJ/828kcal, tłuszcz 92g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10g, jedno nasycone 36g, wielonienasycone 46g, Węglowodany 0g w tym cukry 0g, Błonnik 0g, Białko 0g, Sól 0g.