In Frest we trust
Mikrobiota naszych jelit wpływa na cały organizm, a bakterie ją zasiedlające wspierają odporność, dbają o układ pokarmowy i nerwowy. Jednak żeby mikrobiota spełniała swoją rolę, musi być prawidłowa. Nadmierna higienizacja, zanieczyszczenia, przetworzona żywność, cukier, siedzący tryb życia i silny stres wpływają na nią negatywnie. Dlatego czas na zmiany.
Pij. Na zdrowie
Zapraszając do domu swoich przyjaciół, chcemy gościć ich tym, co w naszej lodówce najlepsze. Smaczne, orzeźwiające i bez zbędnego cukru. Frest powstał, by towarzyszyć właśnie w takich momentach. Nie jest jedynie odpowiedzią na pytanie „czego się napijesz?”. Pozwala nam szczerze powiedzieć swoim przyjaciołom:
„Pij. Na zdrowie!”.
Napój probiotyczny
Frest to naturalnie gazowany, niepasteryzowany napój probiotyczny na bazie kefiru wodnego i o niskiej zawartości cukru.
Powstaje w procesie fermentacji a w jego składzie występują wyłącznie proste i naturalne składniki: woda, kultury kefiru wodnego, nierafinowany cukier trzcinowy oraz składniki, które dbają o smak napoju (kwiaty, owoce, przyprawy).
Niska zawartość cukru
Używamy cukru i mówimy o tym wprost! Tyle że ograniczamy jego ilość. Cukier jest niezbędny do procesu fermentacji, w czasie której powstaje nasz napój probiotyczny. Zostaje on jednak w większości wykorzystany przez fermentujące mikrooganizmy, dzięki czemu Frest zyskuje swoje naturalne bąbelki.
Frest Jasmine 330 ml
Kwiaty jaśminu przełamane sokiem z cytryny to prawdziwa definicja świeżego kwiatowego smaku. Frest Jasmine orzeźwia, nawadnia i jest dobrym źródłem naturalnych probiotyków.
Wypijesz w ciągu dnia, podczas relaksu albo w czasie spotkań z przyjaciółmi. Frest Jasmine świetnie współgra z daniami, które opierają się na indyku, lekkich rybach i krewetkach. Pasuje także do potraw z ryżem i dań z kuchni azjatyckiej.
Jedna butelka Frest Jasmine (330 ml) to tylko 28 kcal!
Szczegółowe informacje
Skład: woda, kultury kefiru wodnego, nierafinowany cukier trzcinowy, sok z cytryny (NFC – nie z koncentratu), kwiat jaśminu (Jasminum officinale), sól.
Wartość odżywcza w 100 ml: energia: 35,2kJ/8,4 kcal; tłuszcz: 0,05g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01g; węglowodany: 2g, w tym cukry: 2g; błonnik: 0,1g; białko: 0,1g; sól: 0,1g.
Nie zawiera: mleka i laktozy, dodatkowego cukru, sztucznych konserwantów i barwników.
Najlepiej smakuje schłodzony
Uwaga! Życie w środku
Kefir wodny ma niezwykle rozbudowaną mikroflorę, ale jej skład dominują bakterie Lactobacillus, które wpływają na regulację mikrobioty jelitowej, wspierają układ pokarmowy, stymulują odporność oraz wpływają na samopoczucie i zdrowie psychiczne poprzez tzw. oś mikrobiota-jelita-mózg.
Nie potrząsaj & przechowuj w lodówce
Fermentacja wpływa na naturalny przyrost gazu. Zimno wpływa na spowolnienie tego procesu. Dlatego zalecamy od powstrzymania się w potrząsaniu. Chyba że zależy Ci na efekcie otwieranego szampana.
Good to know
Frest nie smakuje jak tradycyjny mleczny kefir. Stworzony jest na bazie kefiru wodnego, dlatego ma lekką i orzeźwiającą konsystencję, a sam napój - ze względu na sposób powstawania - można porównać do kombuchy. Jest od niej jednak dużo bardziej delikatny, mniej drożdżowy i bardziej musujący.
Cechy produktu
Zdrowy napój gazowany - napój probiotyczny - napój niepasteryzowany - kefir wodny - water kefir - tylko naturalne składniki - niska zawartość cukru - niskokaloryczny - naturalny probiotyk - bez mleka i laktozy - odpowiedni dla wegan i wegetarian - odpowiedni dla osób z nietolerancją laktozy - pojemność 330ml - szklana butelka