Czekolada mleczna Frankonia Bez Dodatku Cukru zachwyca zawartością kakao na poziomie co najmniej 30%, a także została uszlachetniona delikatnym miąższem orzechów laskowych. Czekolada jest słodzona wyłącznie substancją słodzącą (maltitolem) i pozbawiona dodatku cukru. Jest również bezglutenowy.
Składniki i notatki
Substancja słodząca: maltitol; odtłuszczone mleko w proszku (20%), masło kakaowe, miazga kakaowa, inulina (7%), masło o czystej zawartości tłuszczu, miazga z orzechów laskowych, emulgator: lecytyny (soja); naturalny aromat waniliowy.
Kakao: minimum 30%.
- Wartość opałowa kj: 1930 Kj
- Wartość opałowa kcal: 466 Kcal
- Tłuszcz: 31 g
- z tego tytułu nasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
- Węglowodany: 47 g
- z tego tytułu Cukier: 12 g
- z tego tytułu alkohole wielowodorotlenowe: 35 g
- Pasza objętościowa: 9,5 g
- Białko: 9 g
- Sól: 0,3 g
DATA 07/02/2025