Frank’s RedHot Jalapeno to sos z kultowej serii Frank’s RedHot, w wersji idealnej do dań kuchni meksykańskiej. Stanowi doskonałe średnio ostre połączenie pieczonych na ogniu papryczek jalapeno, czosnku i limonki, dzięki czemu może stać się interesującym dodatkiem. Nie zawiera konserwantów i tak jak każdego sosu z serii, można używać go do wszystkiego, sprawiając, że dania będą miały wyjątkowy smak inspirowany kuchnią meksykańską.
Propozycja spożycia: Frank’s RedHot Jalapeno najlepiej pasuje do dań kuchni meksykańskiej. Może być dobrym dipem do naczosów, częścią tacos i burritos. Doskonale sprawdzi się też jako składnik, który dodaje wszystkim daniom meksykańskiego stylu. Smakuje dobrze jako sos do hot dogów, burgerów i mięs, a w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej będzie także pasować do tortilli, quesadilli czy tacos.
Frank's Red Hot Fire Roasted Jalapeño - pikantny sos z papryczką chili Jalapeño, czosnkiem i kminem rzymskim, bez cukru
Objętość netto: 135ml ( masa netto 145g)
Składniki: zielona papryka chili Jalapeño opiekana nad ogniem (31%), woda, ocet spirytusowy, sól, kukurydziana skrobia modyfikowana, puree z pieczonego czosnku, mielony czosnek, koncentrat soku z limonki, mielony kmin rzymski, barwnik (kompleksy miedziowe chlorofilin)
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 24,0kcal/102,0kJ, tłuszcze 0,3g (w tym tłuszcze nasycone 0,1g), węglowodany 4,1g (w tym cukry 1,6g), błonnik 1,0g, białko 0,8g, sól 3,0g
Wartości odżywcze w 15g: wartość energetyczna 3,6kcal/15,3kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 0,6g (w tym cukry 0,2g), błonnik 0,1g, białko 0,1g, sól 0,4g
Producent: wyprodukowano w UK dla Reckitt Benckiser Inc., Parsippany, NJ 07054-0224
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Należy spożyć przed: data na nakrętce