Franczyza w procesie tworzenia wartości przedsiębiorstwa franczyzodawcy na przykładzie branży gastronomicznej eBook
Żaklina Jabłońska
- Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
- Rok wydania: 2020
- Ilość stron: 146
- Format: pdf
Publikacja stanowi ważny głos w dyskusji naukowej na temat rozwoju franczyzy w Polsce, podkreślając jej znaczenie w procesie kreowania wartości przedsiębiorstwa. W Polsce taka działalność najczęściej jest wykorzystywana przez franczyzobiorców jako sposób na „sprawdzony biznes” gwarantujący łatwiejsze zdobycie rynku oraz niższe ryzyko upadłości. Firmy, działając we franczyzie, są w stanie znacznie szybciej wykreować swoją wartość (zyskując udział w rynku, rozpoznawalną markę, lojalnych klientów, korzystniejsze warunki zakupowe). W polskiej literaturze istnieje luka badawcza na temat wpływu franczyzy na wartość przedsiębiorstwa franczyzodawcy. Pojawia się więc potrzeba przeanalizowania tego zagadnienia, a także prezentacji istniejących mechanizmów. Wyniki przeprowadzonych badań stanowią cenne źródło informacji zarówno dla naukowców, jak i praktyków zainteresowanych wdrażaniem franczyzy w biznesie.
Plik elektroniczny, do pobrania po zalogowaniu się na swoje konto Allegro z zakładki e-booki - "Moja półka" (https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/moja-polka)
Po zakupie brak możliwości odstąpienia od umowy bez podania przyczyny.
[Stamp,9788382201086,4/25/2023 5:47:46 PM]