Francuski szef kuchni Julia Child
- okładka: miękka ze skrzydełkami
- stan: dobry( 2 x exlibris, ślady użytkowania na okładce m.in. minimalne przedarcie na krawędzi, drobne zabrudzenia krawędzi)
Przykładamy dużą wagę do odpowiedniego zabezpieczenia przesyłek.
Polecamy i zapraszamy do zapoznania się z innymi pozycjami
Książkowa wersja kultowego, pierwszego w historii telewizji, kulinarnego reality show! Pilotażowy odcinek „Francuskiego Szefa Kuchni” wyemitowano „w Bostonie 11 lutego 1963 roku, jeszcze w czarno-białej telewizji” – jak wspomina we wstępie sama Julia Child. Przez kolejne lata podbił on serca telewidzów tak dalece, że doczekał się wznowień i kontynuacji, a jego nieokrzesana, prostolinijna, wielka wzrostem oraz kulinarnym kunsztem pomysłodawczyni i prowadząca – Julia Child – do dziś pozostaje ikoną sztuki kucharskiej, nie tylko dla Amerykanów. Potrawy kuchni francuskiej należy przygotowywać starannie, przestrzegając odpowiedniej techniki.