FORSZMAK ZE ŚLEDZIA 180g VELADIS
słoik masa netto 180g
Postny forszmak ze śledzia - najlepsza pasta śledziowa do kanapek
Forszmak ze śledzia to jedna z najsmaczniejszych przystawek. Śledziowy forszmak to prawdopodobnie najbardziej autentycznie żydowska receptura na śledzia. Samo słowo forszmak w jidysz oznacza „przedsmak”, czyli przystawkę, która ma pobudzić kubki smakowe. Istnieje wiele odmian forszmaku – prawdopodobnie tyle, ile było sztetli w Europie Wschodniej
Składniki: śledź (Clupea harengus; obszar połowu: FAO 27.5.a 4.B, Wody Islandii) solony 50%, olej słonecznikowy rafinowany, woda, cebula marynowana 5%, cukier, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, lakton kwasu glukonowego; przeciwutleniacze: kwas winny, kwas cytrynowy; substancje zagęszczające: żółtko jaja w proszku, guma ksantanowa, guma guar, modyfikowana skrobia ziemniaczana; dekstroza, syrop glukozowy; substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu.
Produkt może zawierać pojedyncze ości.
Wyprodukowano na Ukrainie.
Średnie wartości odżywcze na 100g
- Wartość odżywcza: 1346kJ / 326kcal
- Tłuszcz: 31,5g
- w tym: nasycone kwasy tłuszczowe: 4,9g
- węglowodany:1,5g
- z których cukrów: 1,0g
- białko: 9,1 g
- Sól: 2,8g
Przechowywać w temperaturze od +2 °С do +6 °С Po otwarciu przechowywać w temperaturze od +2°С do +6 °С i spożyć w ciągu 48 godzin
Producent: LLC Stingrey; ul. Skvorcova 236; 69106 Zaporoże, Ukraina