Forszmak wyprodukowany jest z młodego, tłustego śledzia oceanicznego o bardzo delikatnym, lekko słonym mięsie. Śledzie są bogatym źródłem białka, zawierają dobroczynne dla zdrowia nienasycone kwasy tłuszczowe m.in. omega 3 oraz witamin A1, B1, B2, B6, B12, C, D. Kwasy tłuszczowe pomagają zapobiegać chorobom serca, wpływają też na nastrój, zwiększając poziom serotoniny działają antydepresyjnie. Śledzie dzięki zawartości kwasów omega-3 wzmacniają kości oraz wspomagają pracę oczu.
Składniki: śledź (Clupea harengus; obszar połowu: FAO 27.5.a 4.B, Wody Islandii) solony 50%, olej słonecznikowy rafinowany, woda, cebula marynowana 5%, cukier, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, lakton kwasu glukonowego; przeciwutleniacze: kwas winny, kwas cytrynowy; substancje zagęszczające: żółtko jaja w proszku, guma ksantanowa, guma guar, modyfikowana skrobia ziemniaczana; dekstroza, syrop glukozowy; substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu.
Produkt może zawierać pojedyncze ości.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1346 kJ/326 kcal, tłuszcz – 31,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,9 g, węglowodany – 1,5 g, w tym cukry – 1,0 g, białko 9,1 g, sól – 2,8 g.
Masa netto: 180 g
Przechowywać w temperaturze od +2 °С do +6 °С
Po otwarciu przechowywać w temperaturze od +2°С do +6 °С i spożyć w ciągu 48 godzin.
Najlepiej spożyć przed: patrz drugi wiersz na wieczku.
Data produkcji: patrz pierwszy wiersz na wieczku.
Numer partii: data produkcji jest numerem partii.
Producent: LLC Stingrey; ul. Skvorcova 236; 69106 Zaporoże, Ukraina
Eksporter: LLC Albacor; ul. Skvorcova 236; 69106 Zaporoże, Ukraina
Importer: Nickal Sp. z o.o., Marywilska 26, 03-228 Warszawa.