Forma do ravioli
Polecamy formę do ravioli która na pewno przyda się w każdej kuchni.
Forma wykonana z tworzywa sztucznego, łatwa do utrzymania w czystości.
Zastosowanie wysokiej jakości materiałów pozwoli używać ją przez wiele lat.
Pierożki ravioli to jedna z bardziej znanych i lubianych potraw kuchni włoskiej.
Te małe pierogi najczęściej nadziewane są szpinakiem, serem ricotta lub mięsem i warzywami.
Ich przygotowanie nie zajmuje więcej niż ulepienie standardowych pierogów.
PRZEPIS
Pierożki ravioli z mięsem Składniki: - 2 szklanki mąki - 1 jajko - łyżka oliwy - 3/5 szklanki ciepłej wody - sól - 10dag wieprzowiny - 1 filet z kurczaka - 10dag tartego żółtego sera - 1 jajko - sól, pieprz Pierożki ravioli – sposób przygotowania: Mięso oczyścić, umyć, osuszyć zmielić. Następnie dodać jajko, pieprz i sól oraz żółty ser, całość dokładnie wymieszać. Mąkę wymieszać z solą, dodać jajko, wodę i oliwę, zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i ułożyć na formie. Nałożyć farsz przykryć ciastem i wałeczkiem przecisnąć przez formę. Pierożki ravioli wrzucać na wrzącą osoloną wodę z odrobiną oliwy. Gotować aż wypłyną na wierzch. Wtedy wyjmować. Pierożki ravioli podawać z surówką.
Wyprodukowano w Czechach.
Wykonanie:
- Materiał: tworzywo sztuczne
- Produkt nie chłonie zapachów, nie nasiąka płynami.
- Łatwy w czyszczeniu i użytkowaniu.
- Wykonany z materiałów bezpiecznych dla zdrowia i neutralnych dla żywności.
- Certyfikat zgodności z wymaganiami dotyczącymi kontaktu z żywnością.
Wymiary:
- Długość: 24 cm
- Szerokość: 17 cm
- Średnica oczka: 2,5 cm