Solidna różowa
forma do CAKE POPS
CAKE POPSY
Jedne z najłatwiejszych ciasteczek (często robione dopiero wtedy gdy mamy niewykorzystany biszkopt) - porywają serca i rozkoszują podniebienie!
Czy silikonowa forma jest niezbędna w ich wykonaniu?
Oczywiście, że nie - pierwsze przepisy powstawały już w 1847r. kiedy nie znano takich form. Jednak to duże ułatwienie dla cukiernika i gwarancja takich samych rozmiarów i idealne okrągłego kształtu. W takim razie dlaczego rekomendujemy posiadanie chociaż jednej formy?
Renowacja przepisu
Dzięki takiej formie...
✅nie musimy osobno piec biszkoptu - możemy wlać surowe ciasto do dolnej części foremki (tej bez dziurek) i przykryć górną częścią. Po wyjęciu z piekarnika kulki będą idealnie równe
✅masz pewność idealnego kształtu, bez wgnieceń które po oblaniu czekoladą byłyby widoczne
✅masz gwarancję, że wszystkie cake popsy będą tej samej wielkości
Bez formy aby uzyskać taki efekt należałoby zważyć każdą kulkę, a dopiero później formować - co niestety jest mocno czaschłonne...
Więc forma też oszczędza Twój czas!
Cechy produktu:
- solidna
- dzięki najwyższej jakości materiałom - odporna na starzenie (będzie Ci służyć wiele lat)
- łatwa w czyszczeniu (możliwość mycia w zmywarce)
- elastyczna na tyle by nadać kształt i łatwo wyjąć z niej ciacho
- o szerokim zakresie temperaturowym -60 do +230 st C
⚙️Specyfikacja
- Wymiary formy: 18x22 cm
- Średnica ciasteczka: 4 cm
- Kolor: różowy
- Materiał: silikon platynowy
- Ilość ciasteczek: 20 szt.
- Zakres temperaturowy: -60 do +230 st C