FORMA DO PIECZENIA BABKI 25 cm z tuleją SNB
Forma do pieczenia wyprodukowana w polskiej spółdzielni SNB.
Forma do pieczenia babki z tuleją pozwala na upieczenie babki z charakterystyczną "dziurką" - warto mieć tę tradycyjną foremkę w na wyposażeniu swojej kuchni:
- forma do pieczenia babki
- foremka do ciasta na Wielkanoc
- forma na babkę z blachy
- forma z tuleją
- wymiary: Ø 25 cm
- producent: SNB
- materiał: stal ocynowana
- kolor: srebrny
- PRODUKT POLSKI
- do pieczenia w piekarniku do 230 °C
Forma do pieczenia - foremka na babkę z tuleją Ø25cm
Forma do pieczenia babki, Ø25 cm, polskiej spółdzielni SNB przeznaczona do używania w piekarniku do temperatury +230°C. Blacha do pieczenia ciasta - baby - to jedno z tych akcesoriów kuchennych, które znajdziemy w każdym domu.
Babka to pyszne ciasto, to najmilsze wspomnienie deserów u babci. Babka piaskowa, cytrynowa, babka marmurkowa, migdałowa śmietanowa, dwukolorowa... ile smaków możesz zapewnić Twoim bliskim z pomocą tej pięknej foremki do pieczenia?!
Forma na babkę z tuleją pozwala na upieczenie babki z charakterystyczną "dziurką".
Wysoka, pofalowana blaszka nadaje się do pieczenia ciasta - baby. Forma z blachy ocynowanej jest prosta w użytkowaniu. Powierzchnię foremki należy chronić przed bezpośrednim kontaktem z powierzchniami kwaśnymi.
Domowe wypieki są nie tylko pyszne, ale także zdrowe. Wspólne pieczenie i dekorowanie ciasta to kapitalna rozrywka dla rodziny, szczególnie dla dzieci.
Babka wielkanocna - możemy ja jeść cały rok jako przekąskę, podwieczorek lub słodkie śniadanie w pracy.
Domowe wypieki są nie tylko pyszne i zdrowsze niż kupne. Wspólne pieczenie i dekorowanie ciasta to kapitalna rozrywka dla rodziny, szczególnie dla dzieci. Zapach domowego ciasta to najmilsze zaproszenie do wspólnego biesiadowania.
❗❗❗ WAŻNE:
- Produkty posiadają świadectwo jakości zdrowotnej.
- Przeznaczone do użytku w piekarnikach gazowych i elektrycznych.
- Nie używać w zmywarkach i mikrofalówkach.
- Wykonano z blachy ocynowanej.
- Chronić powierzchnię ocynowaną przed bezpośrednim kontaktem z substancjami kwaśnymi stosując np. papier lub folię do pieczenia.
- Po użytkowaniu umyć i wysuszyć
- Dodatkowe zalecenia przy użytkowaniu tortownic: w przypadku sporządzanych na zimno produktów z galaretką, masę żelującą wlewać do tortownicy w ostatniej fazie jej żelowania, tj. gdy osiągnie gęstą konsystencję. Aby uniknąć wyciekania tłuszczu, zaleca się stosowanie papieru do pieczenia.
- Dodatkowe zalecenia przy użytkowaniu blach i tortownic z wkładami: zaleca się stosowanie ciasta o gęstej konsystencji, np. ciasto drożdżowe, ciasto z kruchym dnem. Przy stosowaniu ciast o rzadszej konsystencji należy na dno blachy/tortownicy położyć papier do pieczenia i zagiąć go na zewnętrznych bokach wkładu.