Brytfanna / blacha FORMA do pieczenia chleba, keksu, pasztetu 34x14x7cm z nieprzywierającą powłoką tytanową marki BERLINGER HAUS z serii METALLIC LINE - BURGUNDY Line
Zastosowanie: do pieczenia chleba, keksu, pasztetu. Ta wytrzymała forma cechuje się wytrzymałą konstrukcją, która niezawodnie opiera się wypaczeniom i równomiernie nagrzewa się, zapewniając równomierne wypiekanie. Stanowi idealne uzupełnienie wielu innych elementów kolekcji Berlinger Haus Metallic Line.
Materiał: wysokiej jakości prasowanego aluminium pokryta z zewnątrz żaroodpornym lakierem o charakterystycznym metalicznym połysku. Potrójna powłoka tytanowa anty-przywierająca w kolorze czarnym. Możliwość pieczenia w temperaturze do 220 stopni C. Możliwość mycia w zmywarce. Wolna od związków PFOA, Kadmu i ołowiu. ECO Friendly. Kolor: Czerwony (Burgundy Metallic).
Rozmiar: 34x14x7cm
Naczynia z powłoką tytanową charakteryzują się doskonałą dystrybucją ciepła, dzięki czemu czas przeznaczony na smażenie czy duszenie pod pokrywą skracany jest do minimum. Tytan to jeden z najbardziej wytrzymałych materiałów, z właściwościami ceramiki. Powłoka tytanowa ceniona jest za trwałość i odporność na uszkodzenia mechaniczne, a obróbka termiczna może odbywać się bez konieczności użycia tłuszczu lub z dodawaniem go w ograniczonych ilościach. Największe atuty naczyń z powłoką tytanową to m.in.:
- szybkie i równomiernie nagrzewanie, co sprawia, że ryzyko przypalenia czy niedogotowania potrawy jest niskie, a właściwości termoizolacyjne tworzywa pozwalają długo utrzymać temperaturę, co wpływa na oszczędność energii,
- - nieprzywieralność i smażenie beztłuszczowe - patelnia z powłoką tytanową zapobiega przywieraniu jedzenia do powierzchni i nie wymaga stosowania tłuszczu lub znacznie ogranicza jego zużycie.
W przeciwieństwie do sprzętu z powłoką teflonową, naczynia z powłoką tytanową wyróżnia szczególna odporność na ścieranie i mechaniczne uszkodzenia, które mogą się zdarzyć podczas używania różnych akcesoriów, takich jak szpatułki i sztućce. Nie unikniemy mieszania i obracania potraw przy okazji ich przyrządzania, bo jest to zwyczajnie niemożliwe. Tymczasem nawet najdelikatniejsze akcesoria mogą po czasie zniszczyć powłokę i jej małe odłamki wylądują na naszym talerzu. Stosując naczynia tytanowe, ten problem znika i możemy cieszyć się zdrowym gotowaniem bez obaw o to, że może to być dla nas szkodliwe.