Flott Filetti di Alacce in olio di girasole to anchois afrykańskie w oleju słonecznikowym.
Anchois to małe, bardzo słone fileciki z sardeli afrykańskiej - ryby żyjącej w Morzu Śródziemnym i Oceanie Atlantyckim. Anchois afrykańskie są odrobinę większe od anchois europejskich, ale w smaku są równie zachwycające i dodatkowo ich cena jest odrobinę niższa.
Aby uzyskać anchois, surowe ryby zasypuje się solą i poddaje dojrzewaniu przez kilka miesięcy. Przez intensywność smaku i słoność, anchois są używane wyłącznie jako dodatek lub przyprawa do potraw.
Skład: anchois, olej słonecznikowy, sól.
Proponujemy produkty przeznaczone na rynek włoski, sprowadzane bezpośrednio do Polski przez Toscana s.c.
Produkty oferowane na naszych aukcjach znajdują idealne zastosowanie w wielu oryginalnych, włoskich przepisach kulinarnych.
Proponujemy państwu możliwość zastąpienia artykułów oferowanych przez sklepy sieciowe jako włoskie, a w rzeczywistości produkowane w Niemczech lub innych krajach, na 100% 'prodotto italiano' co pozwoli państwu na nowe doznania kulinarne, szacunek oraz zazdrość waszych gości.