Zastosowanie
Spożywać najlepiej dwa razy dziennie. 5 łyżeczek produktu wsypać do 250ml mleka. Do zawartości dodać 1 łyżkę stołową oleju i wszystko dokładnie wymieszać. Nie należy przekraczać zalecanej dawki do spożycia w ciągu dnia. Trzeba pamiętać, że w ten sposób przyrządzony napój to uzupełnienie, a nie zamiennik zdrowej i zbilansowanej diety.
Zawartość Fit Chocolate: 480 g
Izolat białka sojowego, kakao mocno odtluszczone (20,0%), inulina, koncentrat białka serwatki, izolat białka grochu, mleko kokosowe w proszku (2,7%), inulina, skrobia ryżowa, łuski nasion babki płesznik (3,5%), maltodekstryna, papaja w proszku (1,0%), aromat naturalny, sok z granatu w proszku (0,4%), sole magnezowe kwasów tłuszczowych, ekstrakt z kutkumy (0,6%), matcha w proszku (0,33%), kwas L-askorbinowy, cytrynian żelaza, nikotynamid, octan tokoferylu, cytrynian cynku, octan retinylu, cytrynian manganu, cholekalcyferol, D-pantotenian wapnia, chlorowodorek pirydoksyny, cytrynian miedzi, mononitrat tiaminy, ryboflawina-5′-fosforan sodu, kwas pteroilomono-glutaminowy, selenian sodu, filochinon, D-biotyna.
Tabela wartości odżywczych
- Wartość odżywcza, na 100 ml produktu, na jedna porcję (40 g proszku + 3 gramów oleju słonecznikowego w 250 ml 1,5% mleka)****, %RWS* (1 na porcję)
- Wartość energetyczna w kJ/kcal, 1454kJ/344kcal, 1195kJ/285kcal, 14
- tłuszcze w g, 2,90, 8,7, 12,0
- w tym tłuszczów nasyconych g, 1,40, 4,2, 21,0
- w tym tłuszczów nienasyconych w g, 0,66, 2,0, **
- nienasycone kwasy tłuszczowe w g, 0,79, 2,4, **
- węglowodany w g, 6,32, 19,0, 7,0
- cukry w g, 4,40, 13,2, 15,0
- błonnik w g, 1,80, 5,4, **
- białko w g, 9,57, 28,7, 57,0
- *** Sòl w g, 0,27, 0,8, 14,0
- Kwas linolowy w g, 0,6, 0,6, **
- Babka Płesznik w g, 0,37, 0,4, **
- sproszkowane mleko kokosowe w g, 0,83, 0,8, **
- sproszkowana papaya w mg, 167, 167,0, **
- sproszkowany granat w mg, 83,3, 83,3, **
- Ekstrakt z zielonej herbaty w mg, 33,3, 33,3, **
- Kakao w g, 1,83, 1,8, **
- wartość sodu w mg, 107,0, 32,0, **
- wartość potasu w mg, 176,0, 529,0, 26,0
- wartość fosfor w mg, 115,0, 345,0, 49,0
- wartość magneu w mg, 31,25, 93,8, 25,0
- wartość wapnia w mg, 89,0, 297,0, 33,0
- wartość żelaza w mg, 1,6, 4,8, 34,0
- wartość jodu w mg, 13,0, 39,0, 26,0
- wartość cynku w mg, 1,0, 3,0, 30,0
- wartość selenu w mg, 5,5, 16,5, 30,0
- wartość miedzi w mg, 0,11, 0,3, 33,0
- wartość manganu w mg, 0,13, 0,4, 20,0
- Witamina B1 w mg, 0,11, 0,3, 30,0
- Witamina B2 w mg, 0,16, 0,5, 34,0
- Witamina B6 w mg, 0,16, 0,5, 34,0
- Witamina B12 w mcg, 0,28, 0,8, 34,0
- biotyna w mcg, 4,17, 12,5, 25,0
- Niacyna w mg, 1,87, 5,6, 35,0
- Kwas pantotenowy w mg, 0,4, 1,2, 20,0
- mikrogramów kwasu foliowego, 20,0, 60,0, 30,0
- Witamina A mcg RE, 80,0, 240,0, 30,0
- Witamina C mg, 5,33, 16,0, 20,0
- Witaminy D mcg, 0,67, 2,0, 40,0
- Witamina E mg alfa-TE, 1,0, 3,0, 25,0
* Informacja o wartości odżywczej zgodna z definicją podaną w załączniku XIII do rozporządzenia (UE) Nr. 1169/2011. Średnia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)