Finocchiona IGP - salami z koprem włoskim
- Data ważności: świeżo pakowane przed wysyłką
- Waga: 100g
- Sposób krojenia: krojone w plastry (100g)
- Cena za kilogram: 96.90 zł
- Sposób zapakowania: Torba termiczna
- Wybór wagi: możliwość wyboru większego opakowania
SALAMI FINOCCHIONA
Produkowana w Toskanii, jak większość włoskich salami składa się w równych częściach z chudego mięsa z łopatki świni i tłustego z boczku. Przyprawiona prostymi składnikami solą, pieprzem i czosnkiem. Ale jest coś co wyróżnia ją wśród innych salami. Do wędliny dodane są ziarna kopru włoskiego, które powodują, że smak finocchiony jest niepowtarzalny i wyjątkowy.
Caseificio Salcis jest członkiem konsorcjum producentów finocchiony. Znak IGP, umieszczony na wędlinie, gwarantuje, że do produkcji zostały użyte najlepsze gatunki mięsa i przypraw, a receptura produkcji jest ściśle określona i kontrolowana.
Idealna na prostą ale jednocześnie wielką przystawkę: pokrojona w niezbyt cienkie plasterki finocchiona, podawana ze świeżym chlebem, oliwą z oliwek, a dla podkreślenia smaku koniecznie z Chianti, najsłynniejszym toskańskim winem.
Skład: wieprzowina, sól, pieprz, koper, czosnek, cukier, przeciwutleniacz E300, konserwanty: E250, E252.
PRODUKT ZAPAKOWANY PRÓŻNIOWO
Salami (100 g) jest pokrojone w cienkie plastry i zapakowane próżniowo. Świeża wędlina jest importowana w całości i krojona na bieżąco w naszym sklepie. Pokrojony produkt jest pakowany próżniowo, a niewielka ilość konserwantów, która absolutnie nie zmienia smaku wędliny, powoduje, że po zapakowaniu próżniowym możemy go przechowywać w lodówce przez miesiąc.
Kupione przez Państwo produkty wysyłamy w 24h kurierem UPS