Wkład polipropylenowy 10" o stopniu filtracji - 5 MIKRONÓW
- Rodzaj wkładu: piankowy (polipropylenowy), mechaniczny
- Przeznaczenie: obudowy filtrów 10" domowych i molekularnych
- Wysokość: 10 cali (około 25 cm)
- Średnica zewnętrzna: 2,5 cala (około 6 cm)
- Średnica wewnętrzna: 2,5 cm
- Dokładność filtracji: do 5 mikronów
- Żywotność: 3 - 6 miesięcy (8 000 L) - w zależności od jakości wody
- Temperatura pracy: 2-42 ° C
- Ilość: 1 szt.
- Zastosowanie: ochrona wewnętrznych instalacji wodnych
- Usuwane zanieczyszczenia: piasek szlam rzeczny muł rdzę pyłki kwiatowe mikroorganizmy pył węglowy inne osady
- Kod produktu: PS10-5-PVF
Wkład mechaniczny, filtrujący wodę na warstwie włókniny polipropylenowej. Usuwa z wody nie rozpuszczone w niej zanieczyszczenia i zawiesiny, chroniąc instalację wodną lub kolejne stopnie filtracji przez piaskiem, szlamem, mułem rzecznym, rdzą, pyłkami kwiatowymi, mikroorganizmami, pyłami węglowymi i innymi osadami.
Włóknina polipropylenowa (pianka polipropylenowa) zatrzymuje zanieczyszczenia zarówno na powierzchni wkładu oraz w całej strukturze. Duża gęstość wkładów pozwala na wyeliminowanie z wody zanieczyszczeń o wielkości do 5 mikronów (1 mikron = 0,001 milimetra). Odporne są na działanie chemikaliów i rozwój bakterii.Przeznaczone są do 10″ obudów filtrów domowych i filtrów filtracji molekularnej (R.O.). Wkłady filtrujące polipropylenowe PS10-5-PVF, zapewniają filtrację z dokładnością do 5 mikronów, co jest wystarczającym zabezpieczeniem w przypadku wstępnej filtracji na instalacji wodnej oraz wstępnej filtracji wody w kuchennych filtrach.
Wkład pasuje do większości filtrów kuchennych, bez względu na producenta. Producent utrzymuje wysoki standard i typowe wymiary.
Wkład polipropylenowy, o długości 10 cali oraz średnicy 2,5 cala. Jest to jeden z najlepszych wkładów polipropylenowych dostępnych na polskim rynku. Wyróżnia się jakością wykonania co przekłada się na dokładność filtracji.
Wkład pasuje do większości filtrów kuchennych, bez względu na producenta. Producent utrzymuje wysoki standard i typowe wymiary.